Επίθεση Κουμουνδούρου στον Γεωργιάδη για τις δηλώσεις στο Focus

22/11/17 • 22:39 | UPD 22/11/17 • 22:39

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου κατά του Άδωνι Γεωργιάδη μετά τις δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος στο γερμανικό περιοδικό Focus.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου κατά του Άδωνι Γεωργιάδη μετά τις δηλώσεις που έκανε ο τελευταίος στο γερμανικό περιοδικό Focus.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για την αδύναμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» ενώ επισήμανε ότι «η ΕΕ παραβίασε κανόνες» προς όφελος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «σε κρίσιμες περιπτώσεις και τον άφησε να κάνει ό,τι θέλει».

Στο σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης «ξεπερνά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα δικά του όρια της φαιδρότητας» ενώ, όπως επισημαίνεται, «δεν διστάζει να ζητά μια σκληρότερη στάση της ΕΕ απέναντι στη χώρα».

Αναλυτικά το σχόλιο του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Α. Γεωργιάδης ξεπερνά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα δικά του όρια της φαιδρότητας. Με τις δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus, φέρεται να εγκαλεί το σύνολο της Ε.Ε., ότι δήθεν παραβιάζει κανόνες προς όφελος του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Δεν διστάζει, δηλαδή, να ζητά μια σκληρότερη στάση της ΕΕ απέναντι στην χώρα…

Αλλά και οι φερόμενες δηλώσεις του σχετικά με την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι αποκαλυπτικές για την άποψη της ΝΔ για την Δημόσια Υγεία, η οποία δεν είναι κοινωνικό δικαίωμα, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση, αλλά εμπόρευμα, η αγορά του οποίου θα πρέπει να απελευθερωθεί. Φαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άφησε τις τηλεπωλήσεις, για να αφοσιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στο έργο του ατζέντη επιχειρηματικών συμφερόντων».

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη στο Focus

Νωρίτερα, το γερμανικό περιοδικό Focus σε άρθρο υπό τον τίτλο: «Ελληνική κρίση – Έκκληση στην Ευρώπη» έγραφε, επικαλούμενο δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για την αδύναμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Η ΕΕ παραβίασε κανόνες» προς όφελος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «σε κρίσιμες περιπτώσεις και τον άφησε να κάνει ό,τι θέλει», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως αναφέρει το άρθρο του γερμανικού περιοδικού.

Για παράδειγμα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον κ. Γεωργιάδη, ανακάλεσε τον περασμένο Αύγουστο μέτρο για την απελευθέρωση της αγοράς σε δομές φροντίδας υγείας το οποίο είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. «Το αντίθετο δηλαδή αυτού που χρειάζεται η Ελλάδα».

Όπως επίσης είπε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το Focus, η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για το ότι η χώρα δεν ανακάμπτει και απευθύνει την έκκληση: «Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία πολιτική που θα παρέχει ευημερία στον ελληνικό λαό».

Copy link
Powered by Social Snap