Διακόπηκε η συνεδρίαση

Έντονες αποδοκιμασίες και πανό κατά της Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

21/11/17 • 21:30 | UPD 21/11/17 • 21:45

Άρον-άρον διακόπηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Περιφερειακό Συμβουλίο Αττικής

Άρον-άρον διακόπηκε η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, καθώς πλήθος πολιτών επιτέθηκε φραστικά με έντονες αποδοκιμασίες, γιουχαϊσματα κατά του αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Βασιλείου και της περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.

Μάλιστα, με τα πανό που ανήρτησαν μέσα στην αίθουσα του περιφερειακού Συμβουλίου ζητούσαν την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και να μπει ένα τέλος στην αδιαφορία αλλά και τη διαπλοκή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voreini.gr ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε κανονικά και παρά την σχετικά ικανοποιητική παρουσία του κόσμου που αγωνιούσε για την κατάσταση χωρίς να προσβάλλει ή να βρίζει, παρά μόνο τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες, ο Πρόεδρος διέκοψε για λίγο την συνεδρίαση.

Μετά από λίγο συνεχίστηκε η συνεδρίαση με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Δυτ. Αττικής κ. Βασιλείου. Μόλις τέλειωσε, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση χωρίς να αιτιολογήσει το γιατί.

Ολη η αντιπολίτευση αντέδρασε, αλλά δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία για να συνεχιστεί η συνεδρίαση με την Αντιπρόεδρο.

Η Ρένα Δούρου αποχώρησε και στελέχη της αντιπολίτευσης της περιφέρειας την κατηγόρησαν για φυγομαχία.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινάς τόνισε:

«Σήμερα, αναγκάστηκα να διακόψω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ο ίδιος συγκάλεσα, θέτοντας ως θέμα της, την ενημέρωση – συζήτηση σχετικά με τις πολύνεκρες πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου, εξαιτίας της συμπεριφοράς πολιτών, που με υβριστικά και συκοφαντικά συνθήματα εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, η οποία είχε ξεκινήσει με παρέμβαση του καθηγητή Λέκκα και συνεχιζόταν με την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου. Το γεγονός ότι τα απαράδεκτα συνθήματα και χαρακτηρισμοί, που αναπαράγονταν συστηματικά από την έναρξη της συνεδρίασης από ορισμένους παριστάμενους πολίτες, και έτυχαν ουσιαστικά της συνηγορίας του εκπροσώπου της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», που πρόσκειται στο ΚΚΕ, με ανάγκασε να διακόψω οριστικά, μετά από μια πρώτη ολιγόλεπτη διακοπή, τη συνεδρίαση, σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας κι ενώ η διαδικασία ανεύρεσης των αγνοούμενων είναι ακόμη σε εξέλιξη».

Με ανάρτησή του στο facebook και ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Βασιλείου κατήγγειλε ύβρεις εναντίον του.

Το Περιφερειακό συμβούλιο αττικής με θέμα τις πλημμύρες – μετά από τις επαναλαμβανόμενες διακοπές της ομιλίας του καθηγη…

Posted by Βασιλειου Γιαννης on Tuesday, 21 November 2017