Συναντήθηκε με τον Παυλόπουλο

Πετρούνιας: Είμαστε σοκαρισμένοι από την τραγωδία στην Μάνδρα

16/11/17 • 18:39 | UPD 16/11/17 • 18:45

«Mια τέτοια μέρα που είναι σοκαριστική για μένα και για όλη την Ελλάδα» είπε ο Ολυμπιονίκης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο και Παγκόσμιο πρωταθλητή της ενόργανης Γυμναστικής, Λευτέρη Πετρούνια, υποδέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε για σχεδόν μία ώρα με τον Λευτέρη Πετρούνια, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνας πρωταθλητής, καθώς και το μείζον πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης των κορυφαίων αθλητών, όταν αυτοί σταματήσουν την αθλητική τους δράση.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την είσοδο του χρυσού Ολυμπιονίκη δήλωσε: «Ίσως κάποιοι να διερωτώνται γιατί συναντιόμαστε σήμερα. Θα μπορούσαμε να το ΄χουμε αναβάλει. Θα μπορούσα να επικαλεστώ το ότι οι υποχρεώσεις σου είναι πολλές και ότι θα συναντιόμασταν μετά από πολύ καιρό. Αλλά προτιμώ να πω ότι αυτή την μέρα πένθους, επέλεξα κι εγώ να μην αναβάλλουμε αυτό το ραντεβού, γιατί η εδώ παρουσία σου σηματοδοτεί πολλά. Σε μια μέρα πένθους που χειμάζεται ένα κομμάτι των συμπολιτών μας εδώ δίπλα στην Δυτική Αττική, εσύ, οι συναθλητές σου, αυτή η γενιά που έχει δώσει τόσα, δείχνει ότι ο Λαός μας αντέχει και θα αντέξει. Όσο υπάρχουν άνθρωποι όπως εσείς, άνθρωποι που εκφράζουν την αριστεία σε μια αρμονική σύνθεση των επιδόσεων και του ήθους, θα αντέξουμε. Αρκεί να πάρει καθένας από τη νέα γενιά αλλά και από τους μεγαλύτερους το δικό σας παράδειγμα. Λευτέρη μου, καλή δύναμη, συνέχισε και οι καθημερινές δυσκολίες και οι ελλείψεις που υπάρχουν ας μην σε κλονίσουν ποτέ. Οι δικές σου δυνατότητες μπορούν να τα υπερνικήσουν όλα αυτά. Και στο πρόσωπό σου στέλνω αυτόν τον χαιρετισμό τούτη τη δύσκολη μέρα σ’ όλους εσάς που μας κάνατε περήφανους όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Καλωσόρισες και καλή δύναμη».

Από την πλευρά του, ο κορυφαίος αθλητής του πλανήτη στους κρίκους, απάντησε: «Σας ευχαριστώ πολύ. Καλώς σας βρήκα. Είναι τιμή μου να με καλείτε εδώ και τιμή μου ν’ ακούω πως στο πρόσωπό μου απευθύνετε έναν τέτοιο χαιρετισμό, μια τέτοια μέρα που είναι σοκαριστική για μένα και για όλη την Ελλάδα. Και συμπονούμε όλοι εμείς στην Εθνική Ομάδα αυτούς που επλήγησαν. Και εκ μέρους όλης της Εθνικής Ομάδας θα εκφράσω την λύπη μας, την συμπόνια μας και την συμπαράστασή μας σε αυτούς».

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά την συνάντηση ο Λευτέρης Πετρούνιας ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ακόλουθο μήνυμα:

«Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Προκόπη Παυλόπουλε,

Τα θερμά ευχαριστήρια μου για την πρόσκληση και την υποδοχή σας στο Προεδρικό Μεγάρο.

Εξοχότατε Κ. Πρόεδρε αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος για την τιμή που μου κάνατε να μου εκφράσετε τις ευχαριστίες σας, ιδίως μια τέτοια σοκαριστική ημέρα για όλη την Ελλάδα.

Θέλω να εκφράσω την συμπόνοια και την συμπαράσταση μου στους συμπατριώτες μας που περνάνε δύσκολα μετά την φονική καταιγίδα».