Μητσοτάκης: Δεν είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για αντιπλημμυρική θωράκιση;

15/11/17 • 20:46 | UPD 15/11/17 • 20:46

«Δυστυχώς έχουν κολλήσει λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας» απάντησαν οι εκπρόσωποι των φορέων» δήλωσαν οι εκπρόσωποι των φορέων

Ερωτήματα σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, καθώς και των μέτρων που έχουν ληφθεί για τις επόμενες ώρες, έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα που έγινε προκειμένου να ενημερωθεί για την ανείπωτη τραγωδία στην Δυτική Αττική. Τον πρόεδρο της ΝΔ υποδέχθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιάννης Βασιλείου.

«Εξυπακούεται ότι δεν ήρθα εδώ για να καταλογίσω ευθύνες, αλλά για να έχω μια πλήρη εικόνα γι αυτήν την ανείπωτη τραγωδία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ζητώντας πληροφόρηση για τα δύο βασικά αντιπλημμυρικά έργα στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα.

«Δυστυχώς έχουν κολλήσει λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας» απάντησαν οι εκπρόσωποι των φορέων, ενώ σε ερώτηση του προέδρου της ΝΔ για τη σύσκεψη που είχε γίνει προ εννιά ημερών στην Περιφερειακή Ενότητα της Δυτικής Αττικής στην οποία είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, οι μετέχοντες στη συνάντηση υποστήριξαν ότι είχαν γίνει όλες οι προληπτικές ενέργειες.

O κ. Μητσοτάκης ρώτησε τους εκπροσώπους των φορέων αν γνωρίζουν πόσοι άνθρωποι αγνοούνται. Ο Γ.Γ της Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν μεν κάποιοι πολίτες που αναζητούνται, αλλά του επισήμανε ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρός – «κάτω από πέντε», είπε – όπως και ότι οι πληροφορίες σχετικά με τους εν λόγω πολίτες είναι συγκεχυμένες.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μάθει ποιες ενέργειες έχουν γίνει από το πρωί, όπως και τι μέτρα έχουν ληφθεί για τις επόμενες ώρες. «Λόγω του τεράστιου όγκου των φερτών υλικών που παρέσυραν οι χείμαρροι στους δρόμους, δυστυχώς παραμένει ακόμη και τώρα πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε κάποιες γειτονιές και δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα για το πόσα σπίτια, επιχειρήσεις και εργοστάσια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή και καταστραφεί» ανέφερε ο κ. Καπάκης ο οποίος επιφυλάχθηκε η καταγραφή να γίνει το πρωί της Πέμπτης.

Ενημέρωσε ακόμη τον κ. Μητσοτάκη ότι οι Δήμοι της περιοχής έχουν αναλάβει την ευθύνη να στεγάσουν προσωρινά τους πολίτες των οποίων τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, όπως και ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αποκατασταθεί η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση στην Μάνδρα.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και του Στρατού, όπως και επτά βουλευτές της ΝΔ (Γ. Βλάχος, Μ. Βορίδης, Κ. Καραμανλής, Γεωργία Μαρτίνου, Θαν. Μπούρας, Β. Οικονόμου και Μ. Χαρακόπουλος) οι οποίοι είχαν ήδη μεταβεί από πρωί στα σημεία που επλήγησαν περισσότερο.

Tην κήρυξη εθνικού πένθους για τα θύματα των φονικών πλημμυρών – μέχρι στιγμής 15 νεκροί, κήρυξε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. «Η κήρυξη εθνικού πένθους είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» είπε.