Απίστευτη Καφαντάρη: Η κλιματική αλλαγή ευθύνεται για τους νεκρούς – «Εξοργίζετε τον κόσμο»

15/11/17 • 19:15 | UPD 15/11/17 • 20:50

Είναι ευκαιρία να δούμε την κλιματική αλλαγή καθώς αυτή την περίοδο διεξάγεται και η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Βόννη»

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η αναφορά της Χαράς Καφαντάρη στην φονική καταιγίδα που έπληξε τη Δυτική Αττική και είχε σαν αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η κ. Καφαντάρη ξεκίνησε με αναφορά στους νεκρούς στην Μάνδρα, λέγοντας «δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε 8 θύματα (σ.σ μέχρι εκείνη τη στιγμή) και οφείλουμε να εκφράσουμε ως Βουλή τα συλλυπητήρια μας και την βαθιά μας θλίψη. Ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να δράσει ώστε να μην πάρει άλλες διαστάσεις η καταστροφή. Τελικά τα ακραία φαινόμενα που είναι η συνέπεια της κλιματικής αλλαγής η κυβέρνηση θα πρέπει να την αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα. Είναι ευκαιρία να δούμε την κλιματική αλλαγή καθώς αυτή την περίοδο διεξάγεται και η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Βόννη».

Η αναφορά της κ. Καφαντάρη είχε σαν αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Χρήστου Κατσώτη.

«Εξοργίζετε τον κόσμο όταν λέτε ότι για αυτή η την τραγωδία φταίει η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η πολιτική σας και οι ευθύνες σας είναι οι εγκληματικές . Το ότι αντιπλημμυρικά έργα δεν υπήρχαν στην περιοχή, αυτά δεν είναι στις αιτίες; Εξοργίζετε τον κόσμο…»

Η κ. Καφαντάρη, προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως η πρόθεσή της ήταν σε μια τέτοια ημέρα η επιτροπή να εκφράσει τα συλλυπητήρια της για τα θύματα και να συμπαρασταθεί τους πληγέντες και όχι να γίνει η αναφορά αυτή αιτία για μια νέα πολιτική αντιπαράθεση.

Διαβάστε ακόμα: 

Δεκαπέντε νεκροί σε Μάνδρα-Νέα Πέραμο από την κακοκαιρία [εικόνες & βίντεο]

Copy link
Powered by Social Snap