Κοντονής: «Τα βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμούς

15/11/17 • 16:08 | UPD 15/11/17 • 16:08

Κοντονής: «Τα βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους για τους πλειστηριασμούς οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αρχίσουν στις 29 του μηνός

«Τα βρήκαμε»με τους συμβολαιογράφους είπε ο κ. Κοντονής, μετά από ευρεία διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή φορέων, και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ξεκινούν στις 29 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης παρόντες ήταν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με τον κ. Κοντονή να επαναλαμβάνει μετά τη σύσκεψη τη βεβαιότητα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου.

Τώρα, οι συμβολαιογράφοι καλούνται να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουν την αποχή τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας ανέφερε πως «είναι κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση» και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αρχίσουν στις 29 του μηνός. Πρόσθεσε ότι έλαβαν από την κυβέρνηση «απόλυτες διασφαλίσεις» πως δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους, με την αυστηριοποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γενικές συνελεύσεις με θέμα την αναστολή της αποχής θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι για τους θεσμούς, των οποίων οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου, το θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών αποτελεί μείζον θέμα στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ