Λεβέντης: Δεν θα με έχουν σαν τσογλάνι, συνεργασία μόνο με απλή αναλογική

15/11/17 • 08:29 | UPD 15/11/17 • 08:30

Χαρακτήρισε το 2018 έτος εκλογών. «Θα είναι έξι μήνες, θα είναι οχτώ μήνες, δεν ξέρω, αλλά αν επιμείνει ο Τσίπρας, θα πέσει κάτω του 10%».

Για το κοινωνικό μέρισμα και την πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Λεβέντης, χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα ως «δωροδοκία» προς τους πολίτες, κάτι σαν εξαγορά ψήφων, όπως είπε. «Εμείς είμαστε υπέρ μιας οικονομίας αποδοτικής. Θα θέλαμε να δίναμε στον κόσμο όχι 500 ευρώ, αλλά 5.000 ευρώ, έχοντας ανοίξει εργοστάσια και δουλειές, όχι με μπαξίσια όπως ο Αλή Πασάς», είπε.

Παράλληλα χαρακτήρισε το 2018 ως έτος εκλογών. «Τώρα θα είναι έξι μήνες, θα είναι οχτώ μήνες, δεν ξέρω, αλλά αν επιμείνει ο Αλέξης Τσίπρας, τότε θα πέσει σε ποσοστά κάτω του 10% το 2019».

Αναφορικά με τις κυβερνητικές συνεργασίες, ο κ. Λεβέντης είπε πως δεν θα συνεργαζόταν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις παρούσες συνθήκες. «Θα του έβαζα όρο να ψηφίσουμε την απλή αναλογική. Όχι να έχει το μπόνους και να με έχει εμένα σαν τσογλάνι. Ο Τσίπρας πώς τον έχει τον Καμμένο, σαν πιόνι, τον λαμβάνει κανείς υπόψιν του στα σοβαρά ζητήματα»;