Τσακαλώτος για νόμο Παρασκευόπουλου: Είμαστε οπαδοί του Ντοστογιέφκσι

14/11/17 • 12:58 | UPD 14/11/17 • 16:00

«Δεν θα βγει στη ΝΔ και κάνει κακό στην κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απορρίπτοντας την τροπολογία της ΝΔ

Οπαδός του Ντοστογιέφσκι δήλωσε ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντς στην Βουλή για τον περίφημο νόμο Παρασκευόπουλου.

«Δεν θα βγει στη ΝΔ και κάνει κακό στην κοινωνία», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απορρίπτοντας την τροπολογία της ΝΔ με την οποία προτείνει την επαναφορά των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ και περιορισμούς στις άδειες των φυλακισμένων.

«Δεν θα δεχθούμε την τροπολογία. Είμαστε οπαδοί του Ντοστογιέφσκι που λέει ότι ο πολιτισμός μίας χώρας εξαρτάται από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους φυλακισμένους», ξεκαθάρισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και απευθυνόμενος στη ΝΔ υπογράμμισε: «κοιτάξτε τις δημοσκοπήσεις πως αντέχει και δεν πέφτει η Χρυσή Αυγή. Η προσπάθεια Μητσοτάκη να έχει ακροδεξιά ατζέντα στο θέμα των φυλακισμένων δεν θα σας βγει και κάνει κακό στην κοινωνία».

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας είχε προαναγγείλει την κατάθεση τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τα «φρουτάκια». Επίσης είχε αναφερθεί στην διανομή του κοινωνικού μερίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζοντας ότι έγινε λόγω της πολιτικής πίεσης που δέχεται η κυβέρνηση και επαναφέροντας την άποψή του ότι με το διάγγελμα του πρωθυπουργού υπήρξε «αλλοίωση του πολιτεύματος».

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν σχέδιο. Το είχε ανακοινώσει ότι θα μοιράσει. Η ΝΔ έλεγε να το μοιράσουμε το Μάρτιο. Είχαμε πει ότι θα δώσουμε και όχι μόνο στους πολύ φτωχούς», του απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι «όλος ο λαός ήξερε την στρατηγική μας. Καμία παρατυπία ούτε θεσμική ούτε πολιτική. Ήταν μέσα στο σχέδιό μας».