Προκλητική επίθεση Καρανίκα στη Νέα Δημοκρατία

08/11/17 • 15:41 | UPD 08/11/17 • 15:48

Σε αδιέξοδο τονίζει πως είναι η Νέα Δημοκρατία ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας

Σε αδιέξοδο τονίζει πως είναι η Νέα Δημοκρατία ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.

Μέσα από τον προσωπικό του ιστότοπο και στο τελευταίο του άρθρο με τον τίτλο, «Η ΝΔ σε αδιέξοδο, δίχως στρατηγική και μέσα στην ανομία», ο κ. Καρανίκας τονίζει  πώς τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο πλέον «μιλάνε αριστερά» αλλά «γίνανε ακτιβιστές και σε λίγο αντάρτες» για να προσθέσει: «Η δεύτερη τετραετία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ’19, ίσως βοηθήσει την ΝΔ να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα».

Όπως σημειώνει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, «για την αριστερά, το κράτος εκτός από δημοκρατικό οφείλει να γίνει επιχειρηματικό και να αξιοποιεί την δυνατότητα, να δημιουργεί όρους και συνθήκες για Δίκαιη Ανάπτυξη, αλλάζοντας έτσι τους συσχετισμούς στις κοινωνικές και πολιτικές σχέσεις, προς όφελος μιας κοινωνίας δημοκρατικής, με αγορά, αλλά όχι την αγορά της ασυδοσίας. Η αγορά που χρειαζόμαστε πρέπει να έχει κανόνες που σέβονται την δημοκρατία, τον άνθρωπο, το περιβάλλον και υπερασπίζεται την κοινωνία, τον πολιτισμό, γιατί είναι χρήσιμη καθώς κυοφορεί πλούτο ανθρώπινο και ρυθμίζει αδυναμίες μέσα στον κόσμο της χαράς και της λύπης, ανάμεσα στην καταστροφή και την δημιουργία, το φετίχ και την απόλαυση, το κίνητρο και την ανάγκη».

Γι αυτό το λόγο, «η ΝΔ  δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αρνείται να προχωρήσει μπροστά και εμμένει σε αγκυλώσεις του δικού της παρελθόντος, στον αναχρονισμό της που είναι αντιδραστικός και όχι ρομαντικός. Και τώρα που πρέπει να πάρει θέση για το αύριο και την κοινωνία, στέκεται δίχως στρατηγική και θεωρία, αντιδρώντας σε κάθε μεταρρύθμιση, υιοθετώντας  ένα αφήγημα για τους δεξιούς οπαδούς της ότι αύριο πέφτει η κυβέρνηση και ανεβαίνει ο οίκος Μητσοτάκη.  Τόση η απελπισία τους, τέτοια τα αδιέξοδα τους που άρχισαν να μιλάνε ‘αριστερά’ , γίνανε ακτιβιστές και σε λίγο αντάρτες για να ξανά κυβερνήσουν και να επαναφέρουν το κράτος ρεμούλα που είναι άριστοι».

Στο πλαίσιο αυτό, «η δεύτερη τετραετία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το ’19, ίσως βοηθήσει την ΝΔ να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, να χαράξει στρατηγική και μια πολιτική προς όφελος της χώρας, βοηθώντας από τη θέση της αντιπολίτευσης, με σοβαρές προτάσεις για την ανάκαμψη και ανόρθωση της κοινωνίας στην Ελλάδα που, όπως λένε οι Δεξιοι, αγαπάνε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.