«Έχετε δέσει τα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.»

Δριμύ κατηγορώ Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Μιλάτε ως εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

04/11/17 • 09:45 | UPD 04/11/17 • 09:46

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι «έχει δέσει τα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της…»

Βαρύ πολιτικό κατηγορώ χθες στη Βουλή του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη «συνειδητή» βύθιση της χώρας στη βία, την ανομία και την άγρια εγκληματικότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να έχει καμία απάντηση προς την κοινωνία, προσπάθησε να οικοδομήσει ένα ακόμα success story και στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών διαβάζοντας αστυνομικά και πυροσβεστικά στατιστικά… και στο τέλος επιχείρησε να «δραπετεύσει» καταφεύγοντας στην αγαπημένη του υπόθεση της Ζίμενς αλλά και στην εντρύφηση θολών στοιχείων από δικογραφίες στην οποία ενεπλάκη το όνομα του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι «έχει δέσει τα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της…», ότι «με τον νόμο Παρασκευόπουλου άνοιξε τις φυλακές σε σκληρούς ποινικούς εγκληματίες» και ότι κατάργησε τις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου Γ με αποτέλεσμα σήμερα να «συνυπάρχουν και να συναγελάζονται μεγαλομαφιόζοι, τρομοκράτες, λοιποί ποινικοί με όλα όσα αυτό συνεπάγεται».

Ανενόχλητοι νονοί και εγκληματίες

«Εχουμε φτάσει», είπε, «σε μια κατάσταση που νονοί και μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι, κάνοντας τις φυλακές κέντρα διοίκησης εγκληματικών ομάδων!» και ότι «οι φυλακές του Κορυδαλλού έχουν μετατραπεί σε ένα οργανωτικό κέντρο παραβατικότητας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε τον «αφοπλισμό του πρωθυπουργού και του δήθεν ερωτήματος που έθεσε πριν λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το πώς είναι δυνατόν από τη μία να λέει μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία όταν έχει επιτυχίες και από την άλλη να θέτει ζήτημα έξαρσης της ανομίας και της εγκληματικότητας;» λέγοντας: «Η Ελληνική Αστυνομία αξίζει συγχαρητήρια, γιατί προσπαθεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει σε μία κατάσταση βίας και παρανομίας που είναι αποτέλεσμα παραλείψεων και πράξεων της δικιάς σας πολιτικής. Η Αστυνομία ξέρει, έχει ικανότατα στελέχη με άρτια εκπαίδευση και αίσθηση καθήκοντος. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνησή σας δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της ή όταν προωθείτε πολιτικές που της δένουν τα χέρια».

Ο κ. Μητσοτάκης ευθέως κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «με τον νόμο Παρασκευόπουλο ανοίξατε τις φυλακές και τώρα τρέχει η Αστυνομία να συλλαμβάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους».

Αποφυλακίσεις

«Σε όλες τις χώρες», είπε, «υπάρχουν φυλακές υψίστης ασφαλείας αλλά εσείς κρίνατε σκόπιμο να τις καταργήσετε!». Σημείωσε πως η δολοφονία του ποινικολόγου Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε μέσα στη φυλακή, ενώ με τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών σχεδόν δύο χιλιάδες έγκλειστοι, που είχαν καταδικαστεί για σκληρές κακουργηματικές πράξεις, βγήκαν από τη φυλακή με πολλούς από αυτούς όπως βλέπουμε να επιστρέφουν ακόμα πιο σκληροί στο έγκλημα. Χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης απαρίθμησε στον κ. Τσίπρα πάνω από δέκα περιπτώσεις σκληρών εγκλημάτων που έχουν σημειωθεί από δράστες που αποφυλακίστηκαν πρόωρα βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου. Και τον ρώτησε ευθέως «γιατί κάνατε αυτό το χατίρι; Σας “κρατάνε” κάποιοι; Τους χρωστάτε κάτι;».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε στον πρωθυπουργό ότι η σύλληψη του παρ’ ολίγον δολοφόνου του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου έγινε με τον νόμο περί ταύτισης του DNA που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει και του επισήμανε ότι μετά την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ  ο συλληφθείς με τα τρομο-δέματα, εφόσον καταδικαστεί, δεν θα πάει σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, όπως θα έπρεπε, αλλά σε μια απλή φυλακή, όπου θα μπορεί να δικτυώνεται κανονικά με άλλους εγκληματίες.

Αρένες τα Πανεπιστήμια

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επίσης, εστίασε και στην πολιτική ανομία των Εξαρχείων, του Ρουβίκωνα και των Πανεπιστημίων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η πολιτική βία ολοένα και περισσότερο αυξάνει καθημερινά. Τα πανεπιστήμια μετατρέπονται συχνά σε αρένα οργανωμένων τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων, αυτών που καίνε τρόλεϊ στην Πατησίων και μπαίνουν πάντα ανενόχλητοι στο Πολυτεχνείο για να κρυφτούν. Καθηγητής είδε το πρόσωπό του να γίνεται αφίσα. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ο πρύτανης έπεσε θύμα προπηλακισμών μέσα στο γραφείο του, στο ΑΠΘ το Πρυτανικό Συμβούλιο ετέθη σε ομηρία για τρεις ώρες. Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη και σε χώρο εμπορίας ναρκωτικών. Πριν από λίγες μέρες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο ένας νέος άνθρωπος με αναπηρία δέχτηκε επίθεση, γιατί πήγαινε σε εκδήλωση που δεν είχε την έγκριση των τραμπούκων της Σχολής. Και αναρωτήθηκε: «Η αστυνομία που μπόρεσε να εξιχνιάσει την απαγωγή Λεμπιδάκη, δεν μπορεί να ταυτοποιήσει και να τιμωρήσει όσους χτύπησαν έναν φοιτητή με πρόβλημα αναπηρίας; Ασφαλώς μπορεί. Εσείς δεν τους αφήνετε να το κάνουν!».

Για Ρουβίκωνα

Αναφερόμενος στη δράση του Ρουβίκωνα , ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «η οργάνωση αυτή καθημερινά απειλεί και τραμπουκίζει. Ο αρχηγός του ποστάρει ανενόχλητος στο facebook πως εσείς και προσωπικά ο κ. Νίκος Βούτσης φρόντισε όταν μπήκαν στη Βουλή να μετατρέψει τα περιπολικά της Αστυνομίας σε ταξί»! Ενώ για τα Εξάρχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι έχουν μετατραπεί με την ανοχή της κυβέρνησης σε ένα κέντρο που εξάγει τρομοκρατία και υπάρχουν γιάφκες με όπλα. Και πρόσθεσε: «Οι εντολές σας, της μη επέμβασης, είναι πολιτική και έχετε ακέραιη την ευθύνη γι’ αυτό!».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παράλληλα ανέφερε πως όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου, θα επαναλειτουργήσουν οι φυλακές τύπου Γ, θα υπάρχουν συντονισμένες επιχειρήσεις κατά της παραβατικότητας στα γκέτο ανομίας, θα ανασυσταθεί η Ομάδα ΔΕΛΤΑ και θα ενισχυθεί η Ομάδα ΔΙΑΣ, θα επιστρέψει μέρα και νύχτα ο ένστολος αστυνομικός στις γειτονίες και στα Πανεπιστήμια θα ισχύει ο ποινικός νόμος.

Σε γυάλινο κόσμο

Ο πρωθυπουργός, απέναντι σε αυτή τη ρεαλιστική πραγματικότητα ανασφάλειας και τρομοκρατίας που βιώνουν οι πολίτες, το μόνο που έκανε ήταν να αντιτάξει ότι «ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι ένας καλός και χρήσιμος νόμος» και να στηρίξει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα αναγκάζοντας τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον χειροκροτήσουν. Μάλιστα για να οικοδομήσει την εικόνα μιας τέλειας χώρας που «σήμερα βλέπουμε χαρούμενους τουρίστες να βλέπουν τα αξιοθέατα και όχι κουκουλοφόρους να παίζουν ξύλο με την αστυνομία» διάβασε μια σειρά από στατιστικά στοιχεία που δείχνουν κάμψη της εγκληματικότητας, μείωση των καμένων εκτάσεων από δασικές πυρκαγιές και μίλησε για ψεύτικες ειδήσεις που διακινούνται με σκοπό να δημιουργήσουν τρόμο και πανικό στους πολίτες…

Πολιτικό

Και επειδή όλα αυτά δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ο πρωθυπουργός θέλησε να διολισθήσει τη συζήτηση στην οικονομία και τα υπερπλεονάσματα… Οταν δε και αυτή η «απόδραση» του κ. Τσίπρα φάνηκε να μην του βγαίνει, τότε κατέφυγε για να εκτρέψει τη συζήτηση στην «ξαναζεσταμένη» υπόθεση της Siemens, με την πρόσφατη κατάθεση στο δικαστήριο της γραμματέως του Χριστοφοράκου για τα δώρα που γίνονταν σε πολιτικούς και στην υπόθεση του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Τις βαρύγδουπες όμως καταγγελίες του πρωθυπουργού για τα δώρα… που υποτίθεται ότι έλαβε ο κ. Μητσοτάκης από τη Siemens φρόντισε να τις «σβήσει» ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας! Καθώς από τις αρχικές υιοθετήσεις όλων των εικασιών που έκανε στο δικαστήριο η γραμματέας του Χριστοφοράκου (και πρώην υποψήφια βουλευτής του ΛΑΟΣ) στο τέλος αναγκάστηκε να αναφέρει πως «πράγματι, η γραμματέας κατέθεσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελικά πλήρωσε ολόκληρο το ποσό που αναλογούσε στην αγορά του τηλεφωνικού κέντρου και κάποιων άλλων μικροσυσκευών για το πολιτικό του γραφείο»!.

Λάσπη και «δολοφονία χαρακτήρων», όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να τις συνεχίσει θέτοντας το θέμα της δικογραφίας στην οποία εμφανίσθηκε να έχει συνομιλία ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης με εμπλεκόμενους σε ποινική υπόθεση. Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσίπρας: «Η ανομία δεν συχνάζει μόνο στα Εξάρχεια. Συχνάζει και σε πιο χάι περιοχές. Συχνάζει εσχάτως και στην ίδια την αυλή σας, κύριε Μητσοτάκη. Και βλέπω εδώ μπροστά τον γραμματέα του κόμματός σας. Εχει περάσει μια εβδομάδα. Μια απάντηση δεν δώσατε στον ελληνικό λαό. Την τελευταία εβδομάδα η Αστυνομία έχει κουραστεί να συλλαμβάνει ανθρώπους με τους οποίους συναγελάζεστε, ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε, μέλη εγκληματικών οργανώσεων. Εχει κουραστεί! Ο ναρκέμπορος Παπουτσάκης χθες συνελήφθη φυγόποινος, ο μαυραγορίτης χρυσού Μπαμπάτσης παλιότερα. Αυτοί είναι οι άριστοι με τους οποίους κάνουν παρέα οι άριστοι συνεργάτες σας, κύριε Μητσοτάκη. Δώσετε επιτέλους πειστικές απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Θα απομακρύνετε τον έμπιστό σας που συναγελάζεται, συνομιλεί και διευκολύνει εγκληματίες ή θα συνεχίσετε να του παρέχετε κάλυψη; Πρέπει να δώσετε απαντήσεις σήμερα, κύριε Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σήκωσε το γάντι και του απάντησε πως «ήμουν σίγουρος πως θα αναφερόσασταν στην υπόθεση του γραμματέα της Ν.Δ. διότι το προετοιμάζατε με πολύ μεγάλη συστηματικότητα όλη την εβδομάδα ως τη μεγάλη δήθεν αποκάλυψη. Μέχρι τώρα έντυπα και ιστοσελίδες που είχαν στηθεί για λογαριασμό σας ήταν φερέφωνα της κυβερνητικής γραμμής. Πρώτη φορά, όμως, βλέπω πρωθυπουργό να λειτουργεί ως φερέφωνο εφημερίδας… Αυτοί τα γράφουν, κύριε Τσίπρα, και εσείς τα εκφωνείτε. Υποσχεθήκατε ότι θα είστε κάθε λέξη του Συντάγματος και γίνατε κάθε λέξη της κάθε φυλλάδας, η οποία ανακυκλώνει συνέχεια την ίδια μασημένη τροφή. Θέλετε να θολώσετε τα νερά με άσχετες υποθέσεις που έχουν κιόλας απαντηθεί. Και όλα αυτά γίνονται συμπτωματικά μόλις σας καταθέσαμε μια ερώτηση για τα θέματα της ασφάλειας. Είχα την ελπίδα ότι δεν θα θέλατε να μιλήσετε ως επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Ενα παρακράτος που τρέφεται από σκοτεινούς μηχανισμούς. Που όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί. Ενα παρακράτος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και των πιέσεων στη Δικαιοσύνη. Καταφέρατε να επιστρέψετε στη χειρότερη περίοδο του “αυριανισμού”».

Αυγενάκης: Εχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη, θα φθάσω μέχρι τέλους

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του θέλησε να παρουσιάσει τον γραμματέα της Ν.Δ. ως κρυπτόμενο επί μία εβδομάδα για να μην απαντήσει για την υπόθεση, προφανώς ίσως γιατί δεν είχε ενημερωθεί από τους συνεργάτες του ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είχε δώσει συνέντευξη για το θέμα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτηριστικά απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε ανέφερε: «Εχω προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα φθάσω μέχρι τέλους. Είναι εξόχως συκοφαντικά τα όσα έγραψε η εφημερίδα του για διαπλοκή, ρουσφέτια με ποινικούς, απαγωγές, εκβιασμούς και γι’ αυτό τον λόγο θα λογοδοτήσει ο κ. Βαξεβάνης στη Δικαιοσύνη. Δεν θα τη γλιτώσει». Είναι αστείο, όπως είπε, ότι έκανε όλα αυτά που του καταλογίζει η εφημερίδα «για ένα πουκάμισο» και πρόσθεσε «δηλαδή με κατηγορεί ο κ. Βαξεβάνης στο επτασέλιδο “αφιέρωμά” του ότι συναλλάχτηκα με έναν μεγάλο κακοποιό για να πάρω ένα πουκάμισο. Οποιος είχε το κουράγιο να διαβάσει 7 σελίδες, όχι μία και δύο, κατάλαβε το μέγεθος της συκοφαντίας».

Στόχος ο Μητσοτάκης

Η αθλιότητα και αναλήθεια είναι ότι ο κ. Βαξεβάνης συνδέει το πρόσωπό μου –με αφορμή μία συνομιλία μου δευτερολέπτων για άσχετο θέμα, χωρίς καμία διάσταση παρανομίας– με πρωταγωνιστικό ρόλο σε βαριές ποινικές υποθέσεις για να πλήξει τον πρόεδρο της Ν.Δ. Και πρόσθεσε πως «μου ζητήθηκε να συνδράμω έναν άνθρωπο σε ένα θέμα που είχε να κάνει με την παράταση μιας ιδιωτικής μίσθωσης και μέχρι εκεί. Δεν γνώριζα, αλλά και σήμερα δεν γνωρίζω, αν και με ποιο τρόπο εμπλέκεται με τη Δικαιοσύνη, αν έχει καταδικαστεί ή όχι για παράνομες πράξεις, παρά τα όσα γράφονται, τα οποία πολλές φορές και δεν ευσταθούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.