Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να φύγει ο διευθυντής σχολείου που δεν έδωσε τη σημαία στον 11χρονο Αμίρ

01/11/17 • 18:25 | UPD 01/11/17 • 18:25

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να λάβει άμεσα δράση για το συγκεκριμένο περιστατικό και να απομακρύνει τον εν λόγω διευθυντή.

Την απομάκρυνση του διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης απαιτεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, μετά το περιστατικό με τον  11χρονο Αμίρ από το Αφγανιστάν, που αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, τελικά κράτησε την ταμπέλα του σχολείου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Με ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά την καρατόμηση του διευθυντή της σχολικής ομάδας αν και ακόμα δεν έχει γίνει έρευνα από το υπουργείο παιδείας γι το τι ακριβώς συνέβη για το περιστατικό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να λάβει άμεσα δράση για το συγκεκριμένο περιστατικό και να απομακρύνει τον εν λόγω διευθυντή. Εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία της χώρας».

Διαβάστε την ανακοίνωση : 

 

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, από τη φετινή χρονιά η επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών στις μαθητικές παρελάσεις γίνεται με κλήρωση και όχι βάσει βαθμολογίας, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους/τις μαθητές/τριες των σχολείων να κρατήσουν τη σημαία, ανεξάρτητα από επιδόσεις σε μαθήματα. Με βάση αυτή τη διαδικασία, ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, κληρώθηκε σημαιοφόρος του σχολείου του για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, στη μαθητική παρέλαση του Σαββάτου ο μικρός Αμίρ δεν κράτησε τη σημαία, αλλά την πινακίδα με το όνομα του σχολείου. Ο ίδιος ο διευθυντής έδωσε τη σημαία σε άλλο μαθητή, επικαλούμενος δήθεν την άρνηση του παιδιού να μπει στην εκκλησία με τη σημαία, κάτι που ο μαθητής και η οικογένειά του διαψεύδουν κατηγορηματικά.

O διευθυντής του σχολείου παρέκαμψε τη νόμιμη διαδικασία, με πραγματική αιτία αποκλειστικά και μόνο την καταγωγή του μικρού Αμίρ. Τέτοιου είδους κινήσεις καλλιεργούν αισθήματα μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας, τόσο ανάμεσα στους/τις μαθητές/τριες, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Για εμάς ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το δημόσιο σχολείο οφείλει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, και να τους αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας ή οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου. Επιπλέον, η εκπαιδευτική κοινότητα, ως βασικό κομμάτι του εκπαιδευτικού συστήματος, οφείλει να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση όλων των μαθητών/τριών, μακριά από ρατσιστικές αντιλήψεις.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε την κίνηση του διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης απαράδεκτη και προσβλητική για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Καλούμε την τοπική κοινωνία να είναι σε επαγρύπνηση, καταδικάζοντας και απομονώνοντας τέτοιου είδους φαινόμενα. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να λάβει άμεσα δράση για το συγκεκριμένο περιστατικό και να απομακρύνει τον εν λόγω διευθυντή.

Εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις δεν έχουν καμία θέση στα σχολεία της χώρας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αθήνας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.