Με αφορμή τα F-16

Κόντρα Καμμένου – Γεωργιάδη στη Βουλή και απειλές για μηνύσεις

25/10/17 • 17:11 | UPD 25/10/17 • 17:21

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε να απαντήσει στην επιχειρηματολογία του Πάνου Καμμένου

Κόντρα με σκληρούς χαρακτηρισμούς ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε να απαντήσει στην επιχειρηματολογία του Πάνου Καμμένου ο οποίος τόνισε ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας με τους Αμερικανούς για τα F-16 δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.

O κ.Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, παρατήρησε πως «την περασμένη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί η συζήτηση της ερώτησης του κ. Τσιάρα για το ταξίδι σας στο Λονδίνο. Ενημερώσατε την Βουλή ότι θα λείπετε στο εξωτερικό αλλά το βράδυ πήγατε στην συναυλία της Κάρλα Μπρούνι. Κρύβεται ο υπουργός και είναι απαράδεκτο να μην απαντά σε ερώτηση για το Λονδίνο».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Καμμένος φωνάζοντας «Πήγαινε να πάρεις το μεροκάματό σου από τον Πειραιά».

«Μεροκάματα από τον Πειραιά;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Εννοείτε το γραφείο του κ. Μαρινάκη; Άλλος πήγαινε στο Πειραιά. Εσύ με την γυναίκα σου πηγαίνατε στον κ. Μαρινάκη και προ των εκλογών του 2012 εσύ με τον οικονομικό σου διευθυντή πήγες και είδες τον κ. Κουρτάκη».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ruWUt

«Χρειάζεται να πείτε στη Βουλή ότι ήσασταν απασχολημένος, αρκεί να πείτε ότι στην επόμενη ερώτηση του κ. Τσιάρα θα είστε παρών και δεν θα είστε μονίμως φευγάτος», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

 Θα κάνω μηνύσεις και αγωγές

«Με ορισμένους εδώ μέσα μπορώ να μιλάω μόνο με μηνύσεις και αγωγές…», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφορικά με το γεγονός ότι επέλεξε να απουσιάσει από τη συζήτηση που έγινε τη Δευτέρα στη Βουλή για τα F-16, απάντησε: «Ήμουν με τον υφυπουργό τον Αμερικανό, άλλοι βγάζανε σέλφι με εμπόρους όπλων του Eurofighter».

Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16 με τις ΗΠΑ

Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16 ισχυρίστηκε μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει ένα Letter of Request» είπε ο κ. Καμμένος για την ανακατασκευή των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην έκδοση «V».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε μάλιστα ότι το κόστος για την ανακατασκευή των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. δολάρια.

«Αναμένουμε την απάντηση των Αμερικανών. Για να πάρουν την έγκριση από το Κογκρέσο είπαν ότι για την αναβάθμιση 123 ελληνικών F-16, δηλαδή και της έκδοσης Block 30, Block 50, Block 52 plus θα χρειαστούν 2,4 δισ.δολάρια» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Αναμένουμε την LOA, δηλαδή την απάντηση των Αμερικανών».

«Είναι άδικο όλο το ταξίδι να μπαίνει κάτω από μία ταμπέλα» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον.

Επέμεινε πως οι συναντήσεις ήταν επιτυχημένες σημειώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά από το 1994 που είχε πάει ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον που άνοιξε το Blair House» αναφερόμενος στο οίκημα που φιλοξενήθηκε ο κ. Τσίπρας στην Ουάσιγκτον.

 

Copy link
Powered by Social Snap