Σε ομιλία του στη Βουλή

Καμμένος: Δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16 με τις ΗΠΑ

25/10/17 • 16:45 | UPD 25/10/17 • 16:45

«Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει ένα Letter of Request» είπε ο κ. Καμμένος για την ανακατασκευή των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην έκδοση «V».

Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16 ισχυρίστηκε μιλώντας την Τετάρτη στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει ένα Letter of Request» είπε ο κ. Καμμένος για την ανακατασκευή των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην έκδοση «V».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε μάλιστα ότι το κόστος για την ανακατασκευή των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. δολάρια.

«Αναμένουμε την απάντηση των Αμερικανών. Για να πάρουν την έγκριση από το Κογκρέσο είπαν ότι για την αναβάθμιση 123 ελληνικών F-16, δηλαδή και της έκδοσης Block 30, Block 50, Block 52 plus θα χρειαστούν 2,4 δισ.δολάρια» είπε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Αναμένουμε την LOA, δηλαδή την απάντηση των Αμερικανών».

«Είναι άδικο όλο το ταξίδι να μπαίνει κάτω από μία ταμπέλα» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον.

Επέμεινε πως οι συναντήσεις ήταν επιτυχημένες σημειώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά από το 1994 που είχε πάει ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον που άνοιξε το Blair House» αναφερόμενος στο οίκημα που φιλοξενήθηκε ο κ. Τσίπρας στην Ουάσιγκτον.

Copy link
Powered by Social Snap