Ανοίγει το θέμα της ευθανασίας για τους βαριά πάσχοντες στη Βουλή

19/10/17 • 12:48 | UPD 19/10/17 • 12:48

Ανοικτό το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί και στη χώρα μας το δικαίωμα στην ευθανασία για ασθενείς με βαρύτατες ασθένειες αφήνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί και στη χώρα μας το δικαίωμα στην ευθανασία για ασθενείς με βαρύτατες ασθένειες αφήνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς. Ζητούσε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει τη Βουλή αν θα υπάρξει νομοθεσία για την ευθανασία και την ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία.

Ο βουλευτής του Ποταμιού σημείωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν σαφείς νομικές εκφάνσεις «του δικαιώματος στο θάνατο». Κάλεσε μάλιστα το υπουργείο Δικαιοσύνης να απαντήσει εάν προτίθεται να νομοθετήσει υπέρ της ευθανασίας και της ιατρικώς υποβοηθούμενης ευθανασίας. Επίσης ζητεί να πληροφορηθεί σε ποιο σημείο βρίσκεται ο σχετικός διάλογος με την Εκκλησία αλλά και μεταξύ της Ελλάδας και των υπόλοιπων κρατών-μελών της ΕΕ για τη δημιουργία ενός κοινού θεσμικού πλαισίου για την ευθανασία.

Απαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ενημερώνει ότι η η ερώτηση του κ. Αμυρά έχει αποσταλεί στον Πρόεδρο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο και επεξεργάζεται το νέο Ποινικό Κώδικα.

«Το εν λόγω σχέδιο Ποινικού Κώδικα παραδόθηκε στο γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης και επισημαίνεται ότι θα τύχει σχετικής μελέτης και επεξεργασίας από την πολιτική ηγεσία» και καταλήγει ότι «ο ερωτών βουλευτής θα έχει τη δυνατότητα να συμετέχει στην επικείμενη διαβούλευση».

Copy link
Powered by Social Snap