Ο Καμμένος διαψεύδει τον Τραμπ: Η οροφή για την αναβάθμιση των F-16 είναι 1,1 δισ. δολάρια

17/10/17 • 23:20 | UPD 17/10/17 • 23:20

H αναβάθμιση των F-16 θα κοστίσει μόλις 1,1 δισ. και τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν σε προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά.

Τον Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να διαψεύσει ο Πάνος Καμμένος λίγη μόλις ώρα μετά την κοινή συνέντευξη του Προέδρου των ΗΠΑ και του Έλληνα πρωθυπουργού όπου ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για την αναβάθμιση των F-16 και αποκάλυψε ότι το κόστος της φτάνει τα 2,4 δισ δολάρια.

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος Ντ. Τραμπ σημείωσε ακόμη: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες γιατί φιλοξενούν αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις στη βάση της Σούδας. Και να τους συγχαρώ γιατί δαπανούν το 2% του προϋπολογισμού για τις αμυντικές τους δαπάνες».

Και συνέχισε: «Έχω επίσης ενημερωθεί ότι υπάρχει μια συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F16 κάτι που θα κοστίσει 2,4 δισ δολάρια και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τις σχέσεις μας».

Ο Έλληνας υπουργός Αμυνας διευκρίνισε στο twitter ότι τα 2,4 δισ. δεν αφορούν στην αναβάθμιση των F-16, η οποία θα κοστίσει μόλις 1,1 δισ. και τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν σε προγράμματα βοήθειας και αντισταθμιστικά.