ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Κρίσιμες επαφές Κυριάκου στις Βρυξέλλες στο συνέδριο του ΕΛΚ

16/10/17 • 08:46 | UPD 16/10/17 • 08:46

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί στις 19 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ενώ στο περιθώριο των εργασιών θα έχει συναντήσεις με ομολόγους του, αρχηγούς κομμάτων του ΕΛΚ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί στις 19 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ενώ την προηγουμένη στις 17.00 θα συναντηθεί με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Περιβάλλον, Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, Καρμένου Βέλα.

Στις 19 του μηνός ο κ. Μητσοτάκης στις 11 το πρωί θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ. Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις 18 του μηνός σε γεύμα εργασίας που διοργανώνει προς τιμήν του ο Ελληνας επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Μετανάστευση, Εσωτερικές Υποθέσεις και Ιθαγένεια, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τη συμμετοχή επιτρόπων και υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η σύγκρουση Ν.Δ.-Μαξίμου με αιχμή τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του. Η κυβέρνηση κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έσπευσε «να επενδύσει πολιτικά στην αποτρόπαια δολοφονία ενός ανθρώπου, στο αίμα ενός φίλου του, σύμφωνα με τον ίδιο», ενώ η κόντρα συνεχίζεται με φόντο την κατάσταση στα Εξάρχεια: «Προτρέπουμε τους συντάκτες του non paper του Μαξίμου να κάνουν μια συνάντηση με τους κατοίκους των Εξαρχείων. Να συζητήσουν μαζί τους και τη μείωση των δημοτικών τελών που οι ίδιοι ευλόγως ζητούν, λόγω της πλήρους απουσίας του κράτους από την περιοχή τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.: «Καλό θα ήταν, επίσης, να μας ενημερώσουν πόσες επιθέσεις με μολότοφ έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας από το 2015 και πόσο αυτές έχουν στοιχίσει στους Ελληνες πολίτες».

Παράλληλα η οδός Πειραιώς προετοιμάζεται εντατικά για το δεύτερο προσυνέδριο που θα γίνει στην Πάτρα το Σάββατο και θα αφορά στους νέους. Αναμένεται με ενδιαφέρον η ομιλία του προέδρου της Ν.Δ., καθώς πρώτη προτεραιότητα του κόμματος είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και να μπει «φρένο» στην απόφαση χιλιάδων νέων παιδιών να κλείσουν πίσω την πόρτα της Ελλάδας για να εργαστούν στο εξωτερικό. Από σήμερα ξεκινά μια νέα σελίδα για τη Ν.Δ. μετά τις αλλαγές στο εσωτερικό πεδίο τόσο με την αλλαγή στους εκπροσώπους Τύπου όσο και με την ενίσχυση δώδεκα νέων στελεχών που φέρνουν αέρα ανανέωσης στη μεγάλη παράταξη.

Κατερίνα Κατσαβού
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Copy link
Powered by Social Snap