Βαρουφάκης στον Guardian: Γιατί δεν έχω καμία σχέση πια με τον Τσίπρα

15/10/17 • 14:56 | UPD 15/10/17 • 14:58

«Προκειμένου να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει, πρέπει να συνεχίσει να λέει στον εαυτό του μία ιστορία που βαθιά μέσα του ξέρει ότι είναι αβάσιμη».

Τους λόγους για τους οποίους δεν έχει καμιά σχέση πλέον με τον Αλέξη Τσίπρα εξήγησε ο Γιαννης Βαρουφάκης μιλώντας στον Guardian.

Οταν ρωτήθηκε αν έχει σχέσεις με τον πρώην φίλο του, τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε:

«Οχι, γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που θα είχε να μου πει. Προκειμένου να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει, πρέπει να συνεχίσει να λέει στον εαυτό του μία ιστορία που βαθιά μέσα του ξέρει ότι είναι αβάσιμη. Οπότε η συζήτηση μεταξύ μας θα είναι εξαιρετικά σύντομη και ανούσια».

Αντίθετα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε υπερήφανος που μπορεί να κατονομάσει ανάμεσα στους φίλους του τον Τζούλιαν Ασανζ, των WikiLeaks, σημειώνοντας ότι ο μόνος λόγος που διώκεται είναι πως ντρόπιασε τις ΗΠΑ.

Ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε και για τις συζητήσεις που κάνει με την κόρη του, Ξένια, με αφορμή το βιβλίο του «Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία».

«Είναι ο χειρότερος κριτής μου. Ακόμη κι αν της αρέσει κάτι που κάνω ή γράφω, το καλύτερο που μπορεί να μου πει είναι »όχι άσχημα»», δήλωσε ο πρώην υπουργός. «Δεν την ενδιαφέρει καθόλου η οικονομία, αλλά την ενδιαφέρουν τα πολιτικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τον φεμινισμό, τον ρατσισμό και την ανισότητα».

Copy link
Powered by Social Snap