Kόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για Εξάρχεια και δολοφονία Ζαφειρόπουλου

14/10/17 • 21:46 | UPD 14/10/17 • 21:53

Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει εκ νέου μια συζήτηση για την ανομία και την παραβατικότητα

Τα καθημερινά επεισόδια στα Εξάρχεια και η ανομία που επικρατεί στην περιοχή και η στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έφεραν και πάλι το προσκήνιο τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας, της εγκληματικότητας, και της ανεξέλεγκτης βίας και πυροδότησαν μια πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν επιθυμεί να ανοίξει εκ νέου μια συζήτηση για την ανομία και την παραβατικότητα και για τον λόγο αυτό επιχειρεί να κλείσει άρον άρον τη σχετική συζήτηση κατηγορώντας τη ΝΔ ότι επιδιώκει μικροκομματικά οφέλη ενώ παρουσιάζει στοιχεία που όπως ανέφερε δεν δικαιολογούν τις επισημάνσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η οξύτητα με την οποία επιτέθηκε η κυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία με το non paper που συνέταξαν στο Μαξίμου ήταν ασυνήθιστη καθώς κατηγόρησαν ευθέως την Πειραιώς ότι σπεκουλάρει τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ταυτόχρονα σημείωσαν ότι η συγκεκριμένη συζήτηση αποδεικνύει την ακροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να επενδύσει πολιτικά στην αποτρόπαια δολοφονία ενός ανθρώπου, στο αίμα ενός φίλου του, σύμφωνα με τον ίδιο. Και τα φιλικά του Μέσα να εμφανίζουν την Ελλάδα, ως χώρα, όπου ανθίζει ατιμώρητο το έγκλημα. Για να φτάσει στο σημείο ο υποτιθέμενος μετριοπαθής κ. Δένδιας να παρουσιάζει την Ελλάδα ως «Κολομβία» και να μιλά για «περίοδο βίας και αίματος εδώ και 2,5 χρόνια». Απλά επιβεβαιώνει το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του ακροδεξιού αυταρχισμού» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συντάκτες του κυβερνητικού non paper οι έσπευσαν να υπογραμμίσουν επίσης ότι την τελευταία διετία έχουν σημειωθεί οι μισές ανθρωποκτονίες σε σχέση με την περίοδο 2012 – 2014.

Η ασυνήθιστη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου δεν σχετιζόταν μόνο με την στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν σημειωθεί και πάλι εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων με τους κουκουλοφόρους να πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Το ποτήρι για τους κατοίκους των Εξαρχείων δείχνει να ξεχειλίζει και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε αυτήν την περιοχή της Αθήνας δημιουργεί μια άβολη έως ασφυκτική κατάσταση στον Σύριζα.

Η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα νέα επεισόδια απαίτησε από την κυβέρνηση να επιβληθεί επιτέλους ο νόμος και οι ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, δήλωσε : «Για μια ακόμη νύχτα η περιοχή των Εξαρχείων παραδόθηκε σε ένα πάρτι βίας με καμένους κάδους και μολότοφ και δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη ή προσαγωγή. Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί από την Κυβέρνηση να επιβληθεί επιτέλους ο νόμος και οι ιθύνοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε στη συνέχεια και στις επισημάνσεις που έκαναν οι κυβερνητικοί κύκλοι με το non paper προτρέποντας τους να συναντηθούν… με τους κατοίκους των Εξαρχείων. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η ΝΔ ανέφερε: «Προτρέπουμε τους συντάκτες του non paper του Μαξίμου να κάνουν μια συνάντηση με τους κατοίκους των Εξαρχείων. Να συζητήσουν μαζί τους και την μείωση των δημοτικών τελών που οι ίδιοι ευλόγως ζητούν, λόγω της πλήρους απουσίας του Κράτους από την περιοχή τους.

Καλό θα ήταν επίσης, να μας ενημερώσουν πόσες επιθέσεις με μολότοφ έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας από το 2015 και πόσο αυτές έχουν στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες».