Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες 

13/10/17 • 22:04 | UPD 13/10/17 • 22:04

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κυρανάκης είχε αναφέρει ότι το ποσό των 35 εκατ. είναι λογικό.

Ούτε ώρες δεν κράτησε η ανακωχή μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Μετά τη θετική υποδοχή της δήλωσης του αναπληρωτή εκπροσώπου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε νέα ανακοίνωση της ΝΔ και απάντηση πριν από λίγο του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά που ξανά αποκαλεί τη ΝΔ «Ηχώ των καναλαρχών».

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κυρανάκης είχε αναφέρει ότι το ποσό των 35 εκατ. είναι λογικό.

H ανακοίνωση της ΝΔ

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σταθερή.

Χάρη στην αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας ναυάγησε η προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών και προστατεύθηκαν οι εργαζόμενοι.

Υποστηρίζουμε τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματός και την χορήγηση όσο το δυνατόν περισσότερων τηλεοπτικών αδειών επιτρέπει η τεχνολογία.

Από την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το θέμα, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε η απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας να συνδέεται με την άμεση καταβολή τέλους χρήσης.

Χωρίς στημένους διαγωνισμούς.

Ο καθορισμός του ποσού του τέλους χρήσης θα πρέπει να είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Ε.Σ.Ρ.

Η Κυβέρνηση, ακόμη και σήμερα, αρνείται να μεταφέρει στο Ε.Σ.Ρ. τις αρμοδιότητες του Υπουργού όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Ο κ. Παππάς, αντί να προκαλεί θόρυβο στο δημόσιο διάλογο, ας απολογηθεί επιτέλους για τον αντισυνταγματικό του νόμο κι ας σεβαστεί τη συνταγματική επιταγή».

Το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση, σε απάντηση ανακοίνωσης της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες:

«Τελικά, η μόνη σταθερά στη θέση της ΝΔ σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες είναι ο ρόλος της ως “Ηχούς των Καναλαρχών“.

Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, αναφερόμενος στο νέο διαγωνισμό για τις άδειες, δήλωσε πως οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να πληρώσουν ό,τι προβλέπεται από τον νόμο και, μάλιστα, ότι το τίμημα που όρισε το ΕΣΡ “δεν είναι κάτι υπερβολικό“. Το ίδιο απόγευμα, όμως, το γραφείο Τύπου της ΝΔ επανήλθε λέγοντας ακριβώς τα αντίθετα: ότι ο νόμος 4339/15 είναι αντισυνταγματικός (παρότι η ίδια η ΝΔ έχει ψηφίσει 8 από τα 15 σχετικά άρθρα του) και πως οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν πρέπει να πληρώσουν τίμημα για την άδεια, αλλά απλώς ένα τέλος χρήσης, χωρίς καν να διενεργηθεί διαγωνισμός.

Προφανώς, μετά από ένα “διάλειμμα ολίγων λεπτών“, η ΝΔ επανέρχεται στο ρόλο της υπεράσπισης των συγκεκριμένων συμφερόντων. Αναμενόμενο»