«Φύλο κι όχι φύλλο, ούτε φύλλο εφημερίδας»: Αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο [βίντεο]

09/10/17 • 20:17 | UPD 09/10/17 • 20:18

«Κόντρα στις μικροκομματικές σκοπιμότητες και την παραπληροφόρηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της αριστεράς μετατρέπουν την Ελλάδα σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος»

Με σποτάκια απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο που θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη στη Βουλή.

«Φύλο κι όχι φύλλο, ούτε φύλλο εφημερίδας» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Φύλο κι όχι φύλλο #ταυτότηταφύλου #vouli Κόντρα στις μικροκομματικές σκοπιμότητες και την παραπληροφόρηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της αριστεράς μετατρέπουν την Ελλάδα σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Το ποιος επιθυμεί την Ελλάδα ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κράτος κρίνεται και στο επίπεδο των ατομικών δικαιωμάτων.

Posted by ΣΥ.ΡΙΖ.Α. on Montag, 9. Oktober 2017

«Κόντρα στις μικροκομματικές σκοπιμότητες και την παραπληροφόρηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της αριστεράς μετατρέπουν την Ελλάδα σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Το ποιος επιθυμεί την Ελλάδα ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κράτος κρίνεται και στο επίπεδο των ατομικών δικαιωμάτων» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.


Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό είναι πράξη σεβασμού και ισότητας. Η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου με όλες τις επιστημονικές προβλέψεις του νομοσχεδίου αποτελεί ασπίδα προστασίας απέναντι στο ρατσισμό και την πολύπλευρη βία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της αριστεράς έχουν δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουν και θα διευρύνουν τα ατομικά δικαιώματα ως απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνία ισότητας. Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι ένα βήμα με προοδευτικό αποτύπωμα. Κάτι που αναγνωρίζει σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος» προσθέτει το κόμμα σε άλλη ανάρτησή του.

Copy link
Powered by Social Snap