Παπαδημούλης: Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι κληρικοί [εικόνα]

09/10/17 • 18:44 | UPD 09/10/17 • 19:08

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «υπάρχουν και κληρικοί που είναι ομοφυλόφιλοι και δεν είναι μεμπτό»

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον υποψήφιο για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννη Ραγκούση κινείται ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «υπάρχουν και κληρικοί που είναι ομοφυλόφιλοι και δεν είναι μεμπτό» για να αναφέρει στη συνέχεια πως «η Ιερά Σύνοδος, αντί να στέλνει εξώδικα και να απειλεί, ας μη στρουθοκαμηλίζει».

  • Save

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ραγκούσης μιλώντας στο περιοδικό antivirus αναφέρθηκε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας τονίζοντας :

«Συγκεκριμένα για την Εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται.

Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και Μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν.

Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σε αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου».