Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί ζητούν κλείσιμο της αξιολόγησης και αποθεώνουν τον Σόιμπλε

09/10/17 • 16:58 | UPD 09/10/17 • 16:58

Οι αναφορές για την Ελλάδα στο τελευταίο Eurogroup είναι ελάχιστες ωστόσο ο Ντάισελμπλουμ και ο Μοσκοβισί δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην αξιολόγηση.

Με εγκώμια στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσήλθαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup του Λουξεμβούργου.

Οι αναφορές στην Ελλάδα είναι ελάχιστες ωστόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Πιέρ Μοσκοβισί δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στην αξιολόγηση.

Από την πλευρά του ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έκανε έκκληση να εφαρμοστούν όλα τα προαπαιτούμενα ενώ ερωτηθείς για το εάν οι εκλογές στη Γερμανία θα μπορούσαν να επιδράσουν στο ελληνικό πρόγραμμα απάντησε: «Έχουμε ένα συμφωνημένο πρόγραμμα με την Ελλάδα έως το Αύγουστο του 2018. Μεμονωμένες εκλογές σε μεμονωμένες χώρες δεν μπορούν να αλλάξουν το συμφωνημένο πρόγραμμα».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως με τον απερχόμενο γερμανό υπουργό είχε μια πολύ ισχυρή σχέση, χαρακτηρίζοντας τον ένα «πολύ καλό φίλο που μας έδινε πάντα συμβουλές, είτε το ζητούσαμε είτε όχι».

Επίσης και ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρθηκε στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος λέγοντας πως πηγαίνει πολύ καλύτερα και η οικονομία προοδεύει. «Η Ελλάδα εξήλθε της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος», ανέφερε σχετικά. Ο ίδιος είπε πως είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση και να πάμε ομαλά στις αρχές του καλοκαιριού στην ολοκλήρωση του προγράμματος.

Από τη πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί εκφράστηκε με θερμότητα, χαρακτηρίζοντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως έναν ευφυέστατο άνθρωπο και γενναίο άνθρωπο με καλή αίσθηση του χιούμορ. «Είναι σκληρός κάποιες φορές και δεν ήμασταν πάντα σε συμφωνία, αλλά στο τέλος καταφέρναμε συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά», ολοκλήρωσε ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών.