Με παρέμβαση Κοντονή

Επανακατατέθηκε η τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

09/10/17 • 14:36 | UPD 09/10/17 • 14:38

Για το θέμα αυτό έχουν υπάρξει έντονες αντιρρήσεις από βουλευτές των ΑΝΕΛ, π.χ. Δημήτρης Καμμένος, αλλά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. Νίνα Κασιμάτη.

Κατατέθηκε εκ νέου στη Βουλή η τροπολογία που αφορά την δυνατότητα νέας προσφυγής στον Άρειο Πάγο σε περιπτώσεις που υπάρχει απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δικαιώνει όσους προσέφυγαν. Μεταξύ άλλων αφορά και την σχετική προσφυγή της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Για το θέμα αυτό έχουν υπάρξει έντονες αντιρρήσεις από βουλευτές των ΑΝΕΛ, π.χ. Δημήτρης Καμμένος, αλλά και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, π.χ. Νίνα Κασιμάτη.

Η νέα τροπολογία προβλέπει πως «η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης του πρώτου εδαφίου επιτρέπεται, επίσης, μετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία κρίνεται ότι η δικαστική απόφαση που δέχθηκε ή απέρριψε την αρχική αίτηση εκδόθηκε κατά παράβαση δικαιώματος που αφορά στον δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την επιφύλαξη των όρων και περιορισμών που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων. Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ασκείται μέσα σε προθεσμία 90 ημερών, η οποία αρχίζει από την ημερομηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του ΕΔΑΔ».

«Με την ευκαιρία της επανακατάθεσης της τροπολογίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί η γενναία αυτή πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Σταύρου Κοντονή, η οποία θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους. Τον συγχαίρω προσωπικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Copy link
Powered by Social Snap