αντιδρούν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αποσύρει ο Κοντονής την ρύθμιση για την αλλαγή ταυτότητας Φύλου στα 15

09/10/17 • 14:20 | UPD 09/10/17 • 14:53

Σύμφωνα με τη νομοτεχνική βελτίωση, εξειδικεύεται περισσότερο η σύνθεση των επιστημόνων που θα κάνουν τη σχετική γνωμάτευση. #ΕΤ #πολιτική

Τις προαναγγελθείσες αλλαγές στη ρύθμιση που αφορά τη δυνατότητα διόρθωσης φύλου σε ανήλικα διεμφυλικά άτομα κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. 

Σύμφωνα με τη νομοτεχνική βελτίωση, εξειδικεύεται περισσότερο η σύνθεση των επιστημόνων που θα κάνουν τη σχετική γνωμάτευση.  Αντί για «ιατρικό συμβούλιο» στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, πλέον προβλέπεται «διεπιστημονική επιτροπή» με απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας στην οποία μετέχουν παιδοψυχίατρος, ψυχίατρος, ενδοκρινολόγος, παιδοχειρουργός, ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός.

  • Save

Ανοικτό ενδεχόμενο για  αλλαγές στο νομοσχέδιο για την διόρθωση ταυτότητας φύλου και συγκεκριμένα στην διάταξη που αφορά τους 15χρονούς άφησε η γραμματέας και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Κώστας Ζαχαριάδης αντίστοιχα.

Τα κοινοβουλευτικά στελέχη απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών επισήμαναν ότι «μικρές ή μεγάλες αλλαγές είναι πιθανό να γίνουν. Δεν θα αλλάξει όμως η φιλοσοφία του νομοσχεδίου». Οι ίδιοι ανέφεραν ότι σήμερα το πρωί υπήρξε συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή με τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν επιφυλάξεις για την ορθότητα της διάταξης που αφορά του ανήλικους.

Αυτοί είναι οι Γεωργία Γεννιά, Μπάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Γάκης και Νίνα Κασιμάτη . Σε αυτούς βέβαια πρέπει να προστεθεί και ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης που με γραπτή δήλωση ανέφερε ότι διαφωνεί με την αλλαγή φύλου σε ανήλικους.

 

Copy link
Powered by Social Snap