Δραγασάκης: Αν χρειάζεται, θα αλλάξουμε τους νόμους για το Ελληνικό

05/10/17 • 20:55 | UPD 05/10/17 • 20:55

Την κυβερνητική πρόθεσηνα λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό αποκάλυψε ο Γιάννης Δραγασάκης #ΕΤ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να λάβει νομοθετική πρωτοβουλία για να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό αποκάλυψε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

«Αν χρειάζεται να αλλάξουμε τους νόμους θα τους αλλάξουμε» είπε ο κ. Δραγασάκης ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «θα προχωρήσουμε πιο ανατρεπτικά σε ότι αφορά τις επενδύσεις…»

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε πως η Κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προχωρήσει η επένδυση με όρους διασφάλισης δικαίου ενώ υπογράμμισε πως «η απόφαση του ΚΑΣ είναι συμβατή με τις δεσμεύσεις όπως και η απόφαση για τα δασικά ανοίγει το δρόμο να προχωρήσει η επένδυση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «δεν συμφωνώ ότι πρέπει να θάψουμε τα αρχαία».

Αναφορικά με την αξιολόγηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως «μέχρι το Eurogroup στις αρχές Νοεμβρίου έχουμε αυτοδεσμευθεί για ολοκλήρωση του 80% της αξιολόγησης και έως το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί». «Στόχος είναι έως τον Ιούνιο να έχουν ολοκληρωθεί όλα» συμπλήρωσε.

Για το τι θα ισχύσει μετά τη λήξη του προγράμματος ο κ. Δραγασάκης δήλωσε πως η διευρυμένη πιστωτική γραμμή είναι ένα είδος μνημονίου που «προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να την αποφύγουμε». Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του πως αυτό θα επιτευχθεί.

«Οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα… Χρειάζεται όμως να επιταχυνθούν οι διαδικασίες με τα κόκκινα δάνεια για να δοθούν νέα δάνεια στην οικονομία» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τόνισε πως «θα δοθεί από το πλεόνασμα «μέρισμα στην κοινωνία»» αλλά δεν επιβεβαίωσε πληροφορίες περί πλεονάσματος 800 εκατομμυρίων που θα διανεμηθεί.

Συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς για τη διανομή του πλεονάσματος. «Το τελευταίο τρίμηνο θα είναι τρίμηνο ισχυρής ανάκαμψης, είπε και συμπλήρωσε πως «θα εκταμιευθούν τα ποσά για όσους έχουν λαμβάνειν» ενώ πρόσθεσε ότι «θα έλθει και η υποδόση».