«ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»

Φουλ επίθεση από Μητσοτάκη: Απαξιωμένη ηθικά και πολιτικά η κυβέρνηση

05/10/17 • 17:21 | UPD 05/10/17 • 17:42

«Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν. Ας κάνουν επιτέλους στην άκρη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Το μήνυμα ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μενίδι, όπου μιλώντας στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Β. Αττικής τόνισε πως η Ν.Δ. είναι «η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα πάνω στην οποία ακουμπούν οι ελπίδες των Ελλήνων» και δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα θα της δοθεί η ευκαιρία «να χαράξει ξανά την ιστορία της πατρίδας μας».

«Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν. Ας κάνουν επιτέλους στην άκρη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «ποτέ στη Μεταπολίτευση δεν είχε η χώρα μία κυβέρνηση τόσο απαξιωμένη πολιτικά και ηθικά». Την κατηγόρησε ότι «περιφρονεί την κοινωνία και καταστρέφει τη χώρα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η σημερινή κατάσταση «είναι αποτέλεσμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης σε βάρος του ελληνικού λαού».

«Με ψέματα ανέβηκαν και με ψέματα συνεχίζουν», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «νέο μεγάλο ψέμα» τη δήθεν «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια. Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα με μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα και έχει υπογράψει μέτρα για πολλά χρόνια, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι «είμαστε σήμερα πρωταθλητές στους φόρους στην Ε.Ε.» και δεσμεύθηκε πως η Ν.Δ. θα τους μειώσει, συμμαζεύοντας -όπως εξήγησε- το κράτος. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αξιολόγησης, αξιοκρατίας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ταχύτερης απονομής της Δικαιοσύνης, ενώ τόνισε πως οι δημόσιοι υπάλληλοι «είναι σύμμαχοι σε αυτό τον αγώνα» και «πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά, αλλά να αξιολογούνται». «Δεν θέλουν την αξιολόγηση αυτοί που λουφάρουν, αλλά είναι λίγοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε μεταξύ άλλων στην κυβέρνηση ότι ανέβηκε με υποσχέσεις για σκίσιμο των Μνημονίων και τώρα τα υπογράφει δύο-δύο, ενώ έκανε λόγο για «παροιμιώδη ανικανότητα στη διαχείριση κάθε κρίσης», αλλά και για τη «γενιά των 360 ευρώ», που -όπως είπε- «είναι δημιούργημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου». Υπογράμμισε για τις επενδύσεις ότι συνεχώς εξαγγέλλονται στα λόγια και συνεχώς βαλτώνουν, ενώ διαβεβαίωσε πως η Ν.Δ. είναι έτοιμη να κυβερνήσει. «Εχουμε και το σχέδιο και τη βούληση και τους ανθρώπους για να προχωρήσουμε», σημείωσε. «Δεν ζητάμε την ψήφο μόνο για να φύγει μία κακή και ηθικά απαξιωμένη κυβέρνηση, αλλά τη θετική ψήφο για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει στη χώρα».

Ξεκαθάρισε εξάλλου ότι «ευκαιρίες δεν δημιουργείς τάζοντας διορισμούς στο Δημόσιο, αλλά φτιάχνοντας καλύτερα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια» και σημείωσε ότι στόχος της Ν.Δ. είναι «μέσα στην επόμενη 5ετία ο μέσος όρος της ανεργίας στην Ελλάδα να είναι στο μέσο όρο της Ε.E.», ενώ διαβεβαίωσε για την προτεραιότητα που δίνει η Ν.Δ. στη στήριξη αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, τονίζοντας: «Την ανισότητα δεν την πολεμάς στα λόγια, αλλά με πράξεις».

Εδωσε τέλος συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. για την πρόσφατη επιτυχία της, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αυτό που έκανε στην Κρήτη μπορεί να το κάνει παντού, αρκεί οι κύριοι Τσίπρας και Τόσκας να την αφήσουν να κάνει τη δουλειά της».

Προσκλητήριο Μητσοτάκη για ενότητα και συμπόρευση

Μήνυμα ενότητας, αλλά και προσκλητήριο συμπόρευσης σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 43 χρόνων από την ίδρυση της Ν.Δ.

«Απευθύνομαι σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα, από όπου και αν προέρχεται, ό,τι και αν ψήφισε τα τελευταία χρόνια. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί, να αφήσουμε πίσω μας την πόλωση, το διχασμό, την τοξικότητα των τελευταίων ετών», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος διακήρυξε από το Μενίδι, όπου μίλησε χθες βράδυ σε κομματική εκδήλωση, ότι «είμαστε κόμμα των πολλών, γνήσια λαϊκή παράταξη». «Απέναντι σε αυτούς που θέλουν να χωρίσουν την κοινωνία, εμείς λέμε “ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα γιατί αξίζουμε καλύτερα”», πρόσθεσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι «λογικές ρεβανσισμού και αλαζονείας δεν χωρούν στη Ν.Δ.», ενώ έστειλε και μήνυμα ανανέωσης της παράταξης η οποία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «προχωρά μπροστά και προσαρμόζεται στην εποχή της».

«Η Ν.Δ. προχωρά μπροστά. Αλλάζει, ανανεώνεται, εκσυγχρονίζει τη λειτουργία της, προσαρμόζεται στην εποχή της. Οπως οφείλει να κάνει κάθε ζωντανός πολιτικός οργανισμός», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. είναι ένα ανοιχτό κόμμα σε όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν και να είναι παρόντες σε ένα νέο ξεκίνημα».

Παράλληλα σημείωσε πως οι ρίζες της στην ελληνική κοινωνία «είναι δυνατές και οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ»: «Ελευθερία, υγιής πατριωτισμός, αλληλεγγύη, αξιοκρατία. Πίστη στους Ελληνες και τη δημιουργική δύναμη του λαού μας».

«Το αποτύπωμά μας στη σύγχρονη Ιστορία της χώρας είναι έντονο», συμπλήρωσε. «Αποκατάσταση και εμπέδωση της Δημοκρατίας, ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κατοχύρωση της θέσης μας στον ευρωπαϊκό πυρήνα, μεγάλες μεταρρυθμίσεις, πίστη στην ελεύθερη οικονομία, μάχες για τα εθνικά μας συμφέροντα».

«Η πιο βαριά παρακαταθήκη που μας άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι να κοιτάζουμε μπροστά», κατέληξε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Η επέτειος από την ίδρυση της Ν.Δ. συμπίπτει και με την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών εν όψει του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων που θα διεξαχθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου.

Εν όψει του 1ου Προσυνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, στη Νίκαια με θέμα «τους εργαζομένους και τους ανέργους», είναι ήδη διαθέσιμο για τους πολίτες και ερωτηματολόγιο, το οποίο εστιάζεται στο ποιες πολιτικές θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αντίστοιχο ερωτηματολόγιο θα υπάρχει πριν από κάθε ένα από τα 7 Προσυνέδρια.

Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά εκ νέου και περιοδείες, επισκεπτόμενος σήμερα το Νομό Σερρών. Στις 20:00 θα μιλήσει στη 2η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ενώ την Παρασκευή θα περιοδεύσει στο Νομό Κιλκίς.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου