Χαμός στην επιτροπή άμυνας της Βουλής: «Λέγατε προδότη τον Σαμαρά…»

04/10/17 • 16:27 | UPD 04/10/17 • 18:04

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής Άμυνας σημειώθηκαν σκληρές προσωπικές αντιπαραθέσεις των ένστολων συνδικαλιστών μεταξύ τους #ΕΤ

Σε πεδίο βολής μετατράπηκε η Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας κατά την ακρόαση φορέων στο νομοσχέδιο για τις «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις».

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της Επιτροπής Άμυνας σημειώθηκαν σκληρές προσωπικές αντιπαραθέσεις των ένστολων συνδικαλιστών μεταξύ τους, βουλευτών με στρατιωτικούς συνδικαλιστές, αλλά και βουλευτών με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας καθώς και ένστολων συνδικαλιστών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ενδεικτικό του εκρηκτικού κλίματος ήταν ότι o πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Δουζίνας, λίγο πριν λήξει η συνεδρίαση, φώναζε: «Τέλος. Η συνεδρίαση εδώ λήγει… Τέλος, τέλος… Θα τα πούμε το μεσημέρι στην επόμενη τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την κατ άρθρων επεξεργασία του νομοσχεδίου».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (φιλική προς την αντιπολίτευση), έβαλαν κατά του επικεφαλής της ΠΟΕΣ (φιλική προς τον υπουργό) Ανέστη Τσακουράκη.

Η καταγγελία των αντιπολιτευόμενων στρατιωτικών, ήταν πως με το άρθρο 27 του νομοσχεδίου που αφορά σε ρυθμίσεις θεμάτων σταδιοδρομίας και εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ουσιαστικά τους καταργεί. «Πάνε να μας τελειώσουν», έλεγαν χαρακτηριστικά αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης στους διαδρόμους της Βουλής, δείχνοντας έτσι το μέγεθος της κόντρας που επικρατεί.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε την Ομοσπονδία και εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον κ. Τσουκαράκη της ΠΟΕΣ.

«Δεν είναι συνδικαλιστής αλλά κυβερνητικός αξιωματούχος», δήλωσε χαρακτηριστικά για τον κ. Τσουκαράκη και πρόσθεσε μέσα σε ένταση: «Δεν άκουσα να λες τίποτα για τις συντάξεις των στρατιωτικών». Ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, χτυπώντας το χέρι στο έδρανο είπε: «Λέγατε προδότη το προηγούμενο πρωθυπουργό και τώρα που παίρνει 1.400 ευρώ η διοίκηση του ΓΕΕΘΑ, δεν ντρέπεστε;».

 

 

Copy link
Powered by Social Snap