Κατσίκης: Ούτε εγώ, ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουμε την αλλαγή φύλου από τα 15

04/10/17 • 10:07 | UPD 04/10/17 • 10:41

Η τοποθέτηση του κυρίου Κατσίκη δημιουργεί νέα σύγχυση ακόμα και για την δεδηλωμένη #Κατσίκης #ΑΝΕΛ

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει την αλλαγή φύλλου από τα 15 έτη.

Παράλληλα, ο κ. Κατσίκης είπε πως δεν θα ψηφίσουν ούτε οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τον σχετικό νόμο.

Η τοποθέτηση του κυρίου Κατσίκη δημιουργεί νέα σύγχυση ακόμα και για την δεδηλωμένη, δεδομένου ότι
τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει πως δεν θα στηρίζουν νομοσχέδια που δεν έχουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ακόμα και εάν συμφωνούν με το περιεχόμενό τους.

Πέρασε από την επιτροπή το νομοσχέδιο

Με την τροποποίηση που ρίχνει το όριο ηλικίας για αλλαγή φύλου στα 15 έτη ψηφίστηκε το σχετικό νομοσχέδιο από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Eπί της αρχής θετικά ψήφισαν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών ενώ ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων καταψήφισαν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως  η αλλαγή φύλου για παιδιά 15 και 16 ετών θα γίνεται με σύμφωνη γνώμη των γονέων και μετά από ιατρική γνωμοδότηση συμβουλίου που θα λειτουργεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθαρίζοντας την στάση του κόμματος είπε ότι θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής, θα καταψηφίσει το άρθρο για το 15ο έτος και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και διαφοροποιήσεις μεμονωμένων βουλευτών σε επιπρόσθετα άρθρα.