Πρώτο συνέδριο ΝΔ: Διάλογος με τον κόσμο εκτός κομματικών ορίων

02/10/17 • 16:27 | UPD 02/10/17 • 16:33

Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Κωστή Χατζηδάκη, αφορά σε ένα συνέδριο «που θα υπερβαίνει το παραδοσιακό πλαίσιο των συνεδρίων των ελληνικών κομμάτων». #ΕΤ

Το επόμενο βήμα, μετά τη ΔΕΘ, δρομολογεί η Ν.Δ. συζητώντας με την κοινωνία και ξεδιπλώνοντας μέχρι το Συνέδριο Αρχών και Θέσεων το σχέδιό της για το μέλλον της χώρας. Με κεντρικό σύνθημα «Οι Ελληνες αξίζουμε καλύτερα» και με βασική επιδίωξη να ταυτιστεί «με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που θέλει να δει τη ζωή της να γίνεται καλύτερη», η αξιωματική αντιπολίτευση θα προχωρήσει στην εξειδίκευση των θέσεών της, οι οποίες θα επικυρωθούν στο Συνέδριο που θα γίνει στις 16-17 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Κωστή Χατζηδάκη, αφορά σε ένα συνέδριο «που θα υπερβαίνει το παραδοσιακό πλαίσιο των συνεδρίων των ελληνικών κομμάτων».
«Αποτελεί στοίχημα αυτό το συνέδριο να είναι κάτι εντελώς νέο και ευρωπαϊκό», σημειώνουν συνεργάτες του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Προκειμένου να κερδηθεί, εισάγεται τόσο στα εφτά προσυνέδρια όσο και στο Συνέδριο σειρά από καινοτομίες με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών. Στόχος τους «να προσφέρουν στους πολίτες μια διαδραστική εμπειρία, που θα περιλαμβάνει livestreaming μετάδοση, ερωτηματολόγια για κάθε προσυνέδριο και μια σύγχρονη διαδικασία ζωντανής (και ηλεκτρονικής) συζήτησης».

«Τα προσυνέδρια θα είναι διαφορετικά από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει. Θα είναι ανοιχτά στην κοινωνία. Θα συμμετέχουν πολίτες εκτός των στενών κομματικών τειχών. Θα υπάρχουν διαδικασίες διάδρασης και διαλόγου», εξηγούν αρμόδιοι κομματικοί παράγοντες και προσθέτουν: «Δεν θα δοθεί ο λόγος μόνο στα κομματικά στελέχη».
«Το τρίμηνο που ακολουθεί η Ν.Δ. θα μιλήσει στους νέους, στους εργαζομένους, στους ανέργους, σε εκείνους που ζουν στην ανασφάλεια, σε όσους έχουν γονατίσει από την υπερφορολόγηση και ταλαιπωρούνται από τη γραφειοκρατία. Θα ακούσει τους προβληματισμούς τους και θα εκφράσει -μέσα από το πρόγραμμά της- τις δικές τους προσδοκίες», εξηγούν στην Πειραιώς.

Το στίγμα του ανοίγματος του διαλόγου πέραν των κομματικών ορίων αναμένεται να δοθεί από το πρώτο προσυνέδριο, με τίτλο «Για τους εργαζομένους και τους ανέργους», που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια, την ερχόμενη Κυριακή. Ενδεικτική είναι η σύνθεση των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση με θέμα «Πραγματικά δικαιώματα για τους εργαζομένους και ουσιαστικές ευκαιρίες για τους ανέργους», όπου εκτός από τον αρμόδιο τομεάρχη της Ν.Δ., θα συμμετέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Σπύρος Χρυσανθόπουλος, ο Χρήστος Ιωάννου από το Ειδικό Σώμα Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας και ο δικηγόρος, εργατολόγος Αλέξης Παπασταύρου.

Στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου η Ν.Δ. θα καλέσει τα μέλη της αλλά και τους πολίτες να απαντήσουν σε «πραγματικά διλήμματα πολιτικής» με τη μορφή ερωτηματολογίου.

Οι ερωτήσεις θα είναι είτε διλημματικές είτε πολλαπλών επιλογών. Οι ενδιαφερόμενοι θα τοποθετούνται σε «κρίσιμα ζητήματα πολιτικής που καταδεικνύουν τις δυσκολίες που συναντά κάποιος που προσπαθεί να διαμορφώσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα», αλλά δεν θα προδικάζουν απαραίτητα τις θέσεις που θα διαμορφώσει τελικά η Ν.Δ.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Διαβάστε επίσης: 

Χατζηδάκης στον Ελεύθερο Τύπο: Ξεφεύγουμε από τα όρια των κομματικών εκδηλώσεων