ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Η Νέα Δημοκρατία δίπλα στην κοινωνία και απέναντι στην κυβέρνηση

02/10/17 • 09:27 | UPD 02/10/17 • 09:27

Από τη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας, όπου έγινε το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πολλά ακόμα αναπάντητα ερωτήματα».

Αποφασισμένη να συνδυάσει την ανοιχτή προσυνεδριακή διαδικασία με διαρκή παρουσία στην κοινωνία είναι η ηγεσία της Ν.Δ., η οποία εντείνει τις επισκέψεις σε χώρους όπου οι πολίτες αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας.

Παράλληλα στέλνει και μηνύματα στήριξης της «άλλης Ελλάδας» που «καινοτομεί και ανοίγεται με αυτοπεποίθηση στον κόσμο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ταυτόχρονα διακρίνει «μεγάλη αναταραχή στα υπόγεια του Μαξίμου» και αναδεικνύει το «ενδοκυβερνητικό χάος», υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο υπουργός Αμυνας καίει την κυβέρνηση και σέρνει στην πλήρη απαξίωση τον κ. Τσίπρα».

Στη Σαλαμίνα

Την ώρα που στην Πειραιώς επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία την απουσία του πρωθυπουργού από τον τόπο της περιβαλλοντικής καταστροφής, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο για τέταρτη φορά περιοχή που επλήγη από τη ρύπανση.

Από τη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας, όπου έγινε το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», έκανε λόγο για «πολλά ακόμα αναπάντητα ερωτήματα», αλλά στάθηκε όχι τόσο στην «πολύ μεγάλη ανεπάρκεια που επέδειξε η κυβέρνηση στη διαχείριση αυτού του προβλήματος» όσο «στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής».

Εκρουσε μάλιστα εκ νέου το καμπανάκι για κινητοποίηση των σχετικών μηχανισμών αποζημίωσης «ώστε να υπάρξουν κεφάλαια τα οποία θα βοηθήσουν και το δήμο, αλλά και μεμονωμένους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν θιγεί από αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια, ώστε να ξαναπατήσουν στα πόδια τους».

«Υπάρχει ένα παγκόσμιο κεφάλαιο αποζημίωσης για περιβαλλοντικές καταστροφές. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει η λήψη μέτρων πρόληψης για να «μην ξαναέχουμε μια τέτοια μεγάλη καταστροφή».

«Πρέπει να ξαναδούμε όλο το ζήτημα της διαδικασίας αδειοδότησης, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνουμε όταν συμβαίνει ένα τέτοιο ναυάγιο. Είναι πράγματα τα οποία θα τα αξιολογήσουμε και θα προτείνουμε και εμείς συγκεκριμένες λύσεις», σημείωσε, ενώ διαβεβαίωσε τους φορείς του νησιού πως η Ν.Δ. θα είναι κοντά τους «όχι μόνο τώρα, αλλά και στη συνέχεια».

Για επενδύσεις

Στην κορυφή της ατζέντας της Ν.Δ. παραμένει το ζήτημα των επενδύσεων και με αφορμή το Ελληνικό καταγγέλλει πως «η κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική ανικανότητα και έλλειψη πολιτικής βούλησης να διαχειριστεί σημαντικά ζητήματα».
«Ο κ. Τσίπρας μπορεί στα λόγια να ισχυρίζεται ότι θέλει αυτή την επένδυση, στην πράξη όμως δεν ξέρω πραγματικά τι πιστεύει», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «παραπάνω από το μισό του κόμμα δεν τη θέλει, με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχείς καθυστερήσεις και να στερείται η δυνατότητα από τη χώρα μας να υλοποιήσει μια πολύ σημαντική επένδυση που θα δημιουργήσει πολλές δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης». Σε αυτό αντιπαραβάλλει την αποφασιστικότητα της Ν.Δ., λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οταν εμείς μιλάμε για επενδύσεις ξέρουμε πώς θα τις φέρουμε στη χώρα και πώς θα τις υλοποιήσουμε. Πιστεύουμε στις επενδύσεις, πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά και στο σεβασμό του περιβάλλοντος και την τήρηση των κανόνων».

Στην TEDxAcademy

Στο πλαίσιο αυτό και στον απόηχο των εξελίξεων σε σχέση με την καινοτόμο πλατφόρμα Taxibeat, σαφέστατο συμβολισμό είχε και η προχθεσινή επίσκεψή του στην TEDxAcademy όπου «χτυπάει η καρδιά μιας άλλης Ελλάδας, για την οποία, δυστυχώς, δεν μιλάμε αρκετά συχνά», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην «Ελλάδα που καινοτομεί, που δημιουργεί, που ανοίγεται με αυτοπεποίθηση στον κόσμο».

«Η Ελλάδα της κριτικής σκέψης απέναντι στα φαντάσματα της υπεραπλούστευσης και του λαϊκισμού. Αυτή η Ελλάδα αναζητεί σήμερα πολιτική έκφραση, σε αυτήν πρέπει να επενδύσουμε, αν θέλουμε να ατενίζουμε το μέλλον με πραγματική αισιοδοξία», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η Πειραιώς εντείνει την κριτική της στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «μεγάλη αναταραχή που προκάλεσαν στα υπόγεια του Μαξίμου δημοσιεύματα που αναδεικνύουν το ενδοκυβερνητικό χάος και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις».
«Μέχρι και η κ. Δούρου εμφανίστηκε ξαφνικά από την αφάνεια για να δηλώσει παρών ως δελφίνος. Τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ σοβαρά», σχολίασαν πηγές της Ν.Δ. και πρόσθεσαν: «Αλλά να μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Θα έχει πάντα τον κ. Καμμένο να τον παρηγορεί και να τον κρατά στο σωστό δρόμο, αν του το επιτρέπει ο κ. Παππάς».

Με ανακοίνωσή της εξάλλου η Ν.Δ. υποστήριξε ότι «ο υπουργός Αμυνας(!), «υπουργός της ρουλέτας», καίει την κυβέρνηση και σέρνει στην πλήρη απαξίωση τον κ. Τσίπρα». Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Καμμένος, που εξαπάτησε τους Ελληνες και τους βουλευτές, συνεχίζει να σιωπά. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να τον καλύπτει. Ο κ. Βούτσης τον ανέχεται. Ολοι οι πολίτες καταλαβαίνουν τους λόγους».

Απόστολος Χονδρόπουλος
achondropoulos@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου