Τσακαλώτος: Διασκεδάζω όταν διαβάζω για τις συγκρούσεις που έχω με τον Αλέξη Τσίπρα

01/10/17 • 13:13 | UPD 01/10/17 • 19:14

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχεται ότι συνήθως οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται τα χαράματα σε κάποιο Eurogroup υπό τρομερή πίεση #ET

Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα μέσα στο 2018 διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχεται ότι συνήθως οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται τα χαράματα σε κάποιο Eurogroup υπό τρομερή πίεση, ωστόσο, προσθέτει: «Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει μια πολύ πιο αυξημένη κατανόηση -εξαιρώ, βέβαια, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- για τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες, οι οποίες είναι η βασική αιτία της κρίσης πολιτικής αντιπροσώπευσης αλλά και της γενικότερης αίσθησης ότι η Ευρωζώνη και η ΕΕ δεν επιλύουν τα προβλήματα».

Σε μια αποτίμηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει «δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας κάνει και δυσάρεστα πράγματα, εκτός του προγράμματός της, τα οποία της επιβάλλουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί και η κρίση χρέους, αλλά ο τελικός ισολογισμός αφήνει το αριστερό αποτύπωμα της προσπάθειάς μας υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Για τις επενδύσεις τονίζει «θέλουμε επενδύσεις με κανόνες, με εργαλεία και με μια στόχευση για την έξοδο από την κρίση χωρίς να γυρίσουμε στην περίοδο πριν από το 2009. Η άνευ όρων στήριξη της ΝΔ στην Eldorado, για παράδειγμα, σαν να μην υπάρχουν καν συμβατικές δεσμεύσεις, σαν να μην υπάρχουν ανησυχίες περιβαλλοντικών συνεπειών, δείχνει ξεκάθαρα ποια εναλλακτική πρόταση παραθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη δική μας πρόταση».

Ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι «όπου οι αριστερές ιδέες δεν διαπερνούν τον τοίχο της σιωπής, το κενό καλύπτει η ακροδεξιά» ενώ σχετικά με τα δημοσιεύματα για διαμάχη του με το πρωθυπουργό δηλώνει: «Διασκεδάζω όταν διαβάζω για τις συγκρούσεις που έχω με τον Αλέξη Τσίπρα».