Αισιόδοξος για την τρίτη αξιολόγηση ο Νίκος Βούτσης

01/10/17 • 12:34 | UPD 01/10/17 • 12:34

"Αγκάθια" που τυχόν θα βρεθούν στο δρόμο, θα λυθούν με ευρωπαϊκή σφραγίδα, υποστηρίζει, σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Βουλής #ET

Αισιόδοξος οτι η τρίτη αξιολόγηση «μπορεί να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς και ευρείες συναινέσεις», ανεξαρτήτως μάλιστα, του ποιος θα αναλάβει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Επιπλέον, προσθέτει, «»αγκάθια» που τυχόν θα βρεθούν στο δρόμο, θα λυθούν με ευρωπαϊκή σφραγίδα , όπως έγινε και εσχάτως με τις θέσεις του ΔΝΤ για τις τράπεζες». Ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής είναι αισιόδοξος είναι το γεγονός ότι «όλοι θα ήθελαν να κλείσει αυτός ο κύκλος των εκκρεμοτήτων με την κρίση χρέους και τις χώρες που μπήκαν σε Μνημόνιο».

Για τις σχέσεις με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Ν. Βούτσης εκτιμά ότι «μέχρι τέλους της κοινοβουλευτικής περιόδου θα είναι αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία», παρά το γεγονός ότι τα δύο κόμματα δεν προέρχονται από την ίδια μήτρα, δεν έχουν την ίδια διαδρομή. Για το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. ειδικότερα, υποστηρίζει ότι «εξελίσσεται σε μια πορεία σύγκλισης και εναρμόνισης με απόψεις κεντρώες -κεντροδεξιές».

Στο ερώτημα τέλος, μήπως είναι η ώρα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής επαναλαμβάνει την άποψή του ότι «τα πράγματα θα είναι πιο ώριμα για ανασχηματισμό αφού κλείσει η τρίτη αξιολόγηση».