Τι αποφάσισε η επιτροπή Αλιβιζάτου

«Λευκός καπνός» για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά – WIND και OTS αναλαμβάνουν την ψηφοφορία

29/09/17 • 21:17 | UPD 29/09/17 • 22:50

Η on line διασύνδεση θα γίνει από την εταιρεία Wind και την εταιρεία OTS. Το κόστος υπολογίζεται στα 500 με 600 χιλιάδες ευρώ και δεν θεωρείται απαγορευτικό. #Πολιτική #ΕΤ

Κατέληξε η Οργανωτική Επιτροπή με επικεφαλής τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο για την εκλογική διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην κεντροαριστερά για την ανάδειξη πρόεδρου. 
Η on line διασύνδεση θα γίνει από την εταιρεία Wind και την εταιρεία OTS. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το κόστος και των δύο εταιρειών ανέρχεται σε περίπου 350.000 συν ΦΠΑ (περίπου 420.000 ευρώ).

Σημειώνεται πως υπολογίζεται να στηθούν τουλάχιστον χίλια εκλογικά τμήματα ενώ προς το παρόν η εξ αποστάσεως ψηφοφορία από τάμπλετ ή κινητό μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.  Ως ημερομηνία των εκλογών παραμένει η 5η Νοεμβρίου αν και δεν αποκλείεται μία μικρή παράταση.

Επίσης δεν φαίνεται να τίθεται ζήτημα αναβολής της ψηφοφορίας, όπως έγραφε το iefimerida καθώς η OTS είπε ότι της επαρκεί ο χρόνος, ενώ η Wind κράτησε μια επιφύλαξη για τον χρόνο παράδοσης των τάμπλετς, κάτι που σε κάθε περίπτωση δεν θα σημαίνει αναβολή πέραν ίσως της μιας εβδομάδας, όπως εκτίμησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής. Μάλιστα τονίστηκε ότι θα ασκηθεί πίεση στην εταιρεία, προκειμένου να είναι τελικά εντός του χρονοδιαγράμματος ήτοι την 5η Νοεμβρίου.

Ο Ν. Αλιβιζάτος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των υποψηφίων ότι το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας το αφήνει πίσω της η πραγματικότητα. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού σημείωσε ότι την Δευτέρα θα είναι έτοιμος να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, δείχνοντας ότι ο Στ. Θεοδωράκης δεν «καταθέτει τα όπλα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών έθεσε θέμα επιστολικής ψήφου.

«Προχωρούμε με τις αποφάσεις για την διαδικασία και όποιες ιδέες και προτάσεις τις βλέπουμε στην πορεία μην ανοίγουμε νέες πληγές» ήταν το πνεύμα της απάντησης του Ν. Αλιβιζάτου για να ξεμπλοκάρει την διαδικασία.

 

Copy link
Powered by Social Snap