Απάντηση της ΕΡΤ σε ΝΔ: Το ρεπορτάζ καλύφθηκε και… προβλήθηκε

29/09/17 • 20:05 | UPD 29/09/17 • 20:05

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση καλύπτει τις δραστηριότητες όλων των πολιτικών αρχηγών, εφαρμόζοντας πιστά την κείμενη νομοθεσία και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αναφέρει η ΕΡΤ στην απάντηση της #ET

Να μείνει έξω η δημόσια τηλεόραση από επικοινωνιακά παιχνίδια και μικροκομματικά συμφέροντα τονίζει η ΕΡΤ σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Η ΕΡΤ μιλά «για υποτιθέμενη παράλειψη της ΕΡΤ» καθώς όπως σημειώνει η επίσκεψηΜητσοτάκη στην Ευελπίδων προβλήθηκε δύο φορές στα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΕΡΤ επισημαίνει:

– Η δημόσια ραδιοτηλεόραση καλύπτει τις δραστηριότητες όλων των πολιτικών αρχηγών, εφαρμόζοντας πιστά την κείμενη νομοθεσία και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

– Οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα μπορούσαν να δουν ότι η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όχι μόνο δεν αγνοήθηκε από την ΕΡΤ, αλλά καλύφθηκε από ρεπορτάζ που μεταδόθηκαν στα χθεσινά δελτία Ειδήσεων των 12:00 και 15:00. Και αυτό έπρεπε να το κάνουν για να μην εκτεθούν οι ίδιοι. Όχι η ΕΡΤ. Εκτός αν κάποιοι επιθυμούν να αναλάβουν ρόλο αρχισυντάκτη στην ΕΡΤ, υποδεικνύοντας και επιβάλλοντας τον τρόπο και τα τεχνικά μέσα με τα οποία η ΕΡΤ θα καλύπτει την πολιτική επικαιρότητα…

– Ας αφήσουν λοιπόν την ΕΡΤ να κάνει αυτό που πρέπει, έξω από επικοινωνιακά παιχνίδια και μικροκομματικά συμφέροντα.Η ΕΡΤ είναι παντού, ανοιχτή σε όλες τις απόψεις.

ΝΔ: «Η ΕΡΤ έγινε γκαιμπελικό παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ»

Νωρίτερα η ΝΔ είχε εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στην ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι η κρατική τηλεόραση δεν μετέδωσε τη χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η ΕΡΤ έχει μετατραπεί «σε γκαιμπελικό παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η Πειραιώς σημειώνοντας ότι ηθικοί αυτουργοί για την απόπειρα φίμωσης είναι το Μέγαρο Μαξίμου και η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η ΝΔ ανέφερε:

«Η Ε.Ρ.Τ., ενώ πληρώνεται από το σύνολο των Ελλήνων και οφείλει να λειτουργεί ως δημόσια τηλεόραση, έχει μετατραπεί σε γκαιμπελικό παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα χθεσινά δελτία ειδήσεων, εκτελώντας διατεταγμένες, από το Μέγαρο Μαξίμου, υπηρεσίες, δεν προέβαλε την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ηθικοί αυτουργοί για την θρασύτατη απόπειρα φίμωσης της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και άμεσα υπεύθυνοι η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. και η επιτελική ομάδα της διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία και να εγκαταλείψει τις αυταρχικές, καθεστωτικές πρακτικές της.

Ο γκαιμπελισμός δεν θα περάσει».

Copy link
Powered by Social Snap