Τσίπρας από το Ταλίν: Ευρεία συναίνεση για ευρωπαϊκό ΔΝΤ

29/09/17 • 12:48 | UPD 29/09/17 • 12:48

Προσερχόμενος στη σύνοδο στο Ταλίν ο πρωθυπουργός Υποστήριξε ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να υπάρξουν γενναίες τομές στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης #ΕΤ #πολιτική

Ακόμη και αυτοί που επέμεναν στην εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρώπη σήμερα ενστερνίζονται διαφορετική στάση και επιμένουν στην ανάγκη η Ευρώπη να δημιουργήσει τους δικούς της θεσμούς, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη σύνοδο της ΕΕ για την ψηφιακή οικονομία στο Ταλίν.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να υπάρξουν γενναίες τομές στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρώπης, με ορίζοντα το 2019.

Η αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε όργανο με αυξημένες αρμοδιότητες ήταν ένα από τα σχέδια του απερχόμενου γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εν μέρει ως αντιπρόταση στις προτάσεις του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για εμβάθυνση της νομισματικής ένωσης.

Ο επικεφαλής του Μηχανισμού Κλάους Ρέγκλινγκ έχει δηλώσει ότι προσδοκά γρήγορη διευθέτηση του ζητήματος, καθώς φαίνεται να υπάρχει ευρεία συναίνεση ανάμεσα σε Βερολίνο και Παρίσι.