Χρυσόγονος: Ο Τσίπρας αποφάσισε μόνος του να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ

29/09/17 • 10:45 | UPD 29/09/17 • 10:45

Επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι «δεν έκανε άνοιγμα στην κοινωνία», κατηγορώντας τον ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%».

Σε πλήρη αποστασιοποίηση οδηγείται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος μετά την ανακοίνωση πως ξεκινά διεργασίες για το εάν θα αποχωρήσει από το κόμμα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τον Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Χρυσόγονος, σχολίασε πως «όλα τα κόμματα λειτουργούν αρχηγοκεντρικά», τονίζοντας ότι η απόφαση για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση, ήταν ατομική.

«Θα μπορούσε τότε να γίνει συνεργασία με το Ποτάμι», σημείωσε ο ευρωβουλευτής, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως «δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν λειτουργεί η κυβέρνηση». «Τα κόμματα πρέπει να λειτουργήσουν πιο κοινωνικά, να συμμετάσχει ο κόσμος», τόνισε.

«Όταν το 2013 μπήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς της σοσιαλιστικής τάσης, μπήκαμε βάσει προκηρύξεων», σημείωσε, περιγράφοντας την ένταξή του στο κυβερνών κόμμα.

Επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το ότι «δεν έκανε άνοιγμα στην κοινωνία», κατηγορώντας τον ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%».

Αναφορικά με το ζήτημα παράδοσης της έδρας, είπε «πως δεν υπάρχει δυνατότητα παράδοσης της έδρας, ο πρώτος επιλαχών έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, ο δεύτερος δεν ήταν ποτέ μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σουρεαλιστικό αυτό το περί παράδοσης της έδρας».

Ερωτηθείς για το ζήτημα της ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του ή όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι θα σεβαστεί «το όποιο αποτέλεσμα», ενώ κληθείς να απαντήσει στο αν θα προσχωρήσει σε άλλο κόμμα, κράτησε αποστάσεις από όλα και δήλωσε ότι, «θα προχωρήσουμε στο σχηματισμό νέας σοσιαλιστικής τάσης, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε κόμμα και να κατεβούμε στις εκλογές».

Κληθείς να αυτοπροσδιοριστεί πολιτικά, χαρακτήρισε τον εαυτό του «ευρύτερα προοδευτικό και Δημοκράτη», τονίζοντας πως δεν ήταν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου «εγώ δε ψήφισα κανέναν νόμο, ούτε ψήφισα μνημόνιο».