Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

27/09/17 • 22:08 | UPD 27/09/17 • 22:08

Ο Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πέσει στα 15 ή 16 η ηλικία του ατόμου που αποφασίζει να αλλάξει φύλο. Σύμφωνοι επί της αρχής οι ΑΝΕΛ. #ΕΤ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να «πέσει» στα 15 ή 16 χρόνια η ηλικία του ατόμου που αποφασίζει να διορθώσει την ταυτότητα φύλου του, άφησε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που απέσπασε την επί της αρχής σύμφωνη γνώμη των ΑΝΕΛ, ο κ. Κοντονής ανέφερε πως τα 17 έτη δεν προσδιορίστηκαν αυθαίρετα, καθώς σε αυτή την ηλικία ένα άτομο μπορεί με την ψήφο του να συμμετέχει στα κοινά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης που άκουσε τις απόψεις εκπροσώπων εξωκοινοβουλευτικών φορέων, σημείωσε πως συζητά το ενδεχόμενο αυτό υπό προϋποθέσεις.

«Επειδή έχουμε να κάνουμε με ανήλικο, η βούληση του οποίου δεν είναι ισχυρή κατά το νόμο, θα πρέπει να δούμε εκτός από τη βούληση -που θα συνοδεύεται από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων- να υπάρχει και κάτι περισσότερο, όπως η γνώμη ενός συμβουλίου», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα καταλήξει μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

Για να προχωρήσει δε, προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε και ευρύτερη κοινοβουλευτική συναίνεση.

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε το συζητούμενο νομοσχέδιο προοδευτικό και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για τα «intersex» άτομα.