Μητσοτάκης στους τομεάρχες της ΝΔ: Στον βυθό της πολιτικής σφιχταγκαλιασμένοι Τσίπρας και Καμμένος

27/09/17 • 11:34 | UPD 27/09/17 • 11:35

Διαβάστε τι είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στους τομεάρχες του κόμματός τους και τι τους ζήτησε για την συνέχεια #ΕΤ #πολιτική

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματος, τονίζοντας πως «Τσίπρας και Καμμένος πάνε σφιχταγκαλιασμένοι στον βυθό της πολιτικής». 

Όπως παρατήρησε, αυτές τις μέρες «εκτίθεται ξανά μια κυβέρνηση που εξελέγη με το ψέμα και προσπαθεί πάλι με το ψέμα να κρατηθεί στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μαύρο από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό και οι ΑΝΕΛ το κόκκινο από τη ρουλέτα στο καζίνο».

Eξάλλου, ανέφερε ότι η πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει ότι θα έρθουν νέα βάρη με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ– ΑΝΕΛ και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αποφεύγει να πει ότι έχει ήδη δεσμεύσει τη χώρα σε πρόσθετα μέτρα για μετά το 2018.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλησε να αποδομήσει το κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το μόνο που καταφέρνει με τις πολιτικές του είναι να πολλαπλασιάζεται η φτώχεια.

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για μια κοινωνική τραγωδία, παρατήρησε ότι οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους αυξάνονται και πως τα μόνα έσοδα που πάνε καλά είναι από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς: «Για τη ΝΔ το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο. Την ανισότητα δεν την πολεμάς στα λόγια, αλλά με πρόγραμμα και πράξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος στο κόμμα με επτά θεματικές ενότητες. Τα προσυνέδρια θα είναι ανοιχτά στην κοινωνία με συμμετοχή πολιτών και ειδικών εκτός κόμματος. Ζητούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, θέλουμε να μας δώσουν την ευκαιρία να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας. Μάθαμε από τα δικά μας λάθη, μάθαμε από τα λάθη των άλλων και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια.

Η κριτική μας πρέπει να συνοδεύεται από προτάσεις, είπε στους τομεάρχες. «Δεν έχω αμφιβολία ότι πάμε καλά, αλλά δεν έχω και αμφιβολία ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα».