Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη

Ο Τσίπρας καλύπτει μέχρι… τέλους Καμμένο και Κουρουμπλή

26/09/17 • 08:18 | UPD 26/09/17 • 08:18

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη στους κυβερνητικούς εταίρους, άγριος καβγάς Ντόρας με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ #Πολιτική #Ελλάδα #ΕΤ

«Με τον Καμμένο μέχρι τέλους» δηλώνει πως θα πάει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρέχοντάς του ασυλία και ανοχή για όλα, προκειμένου να μην υπάρξει ρήγμα στη συγκυβέρνηση. «Είστε πλέον έκθετοι ηθικά στα μάτια των πολιτών, δεν έχετε πολιτική αξιοπρέπεια. Προτιμάτε να τραυματίζετε το δημοκρατικό πολίτευμα και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι πολύ σκληρή μαζί σας», διαμήνυσε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Μαξίμου από το πρωί θέλησε να εξαφανίσει επικοινωνιακά από τα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος μέχρι τη στιγμή της ομιλίας του είχε μόνο επιλεκτικές ολιγόλεπτες παρουσίες.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε χθες στον πρωθυπουργό το σαφές μήνυμα: «αφού διαλέξατε Καμμένο, θα πάτε μέχρι τέλους με τον Καμμένο». Σημείωσε ότι «η υπόθεση Καμμένου δηλητηριάζει τον δημόσιο βίο» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχασε μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξουν ότι θέλουν να επανορθώσουν τη βλάβη που προκλήθηκε στους θεσμούς απ’ αυτήν την υπόθεση των τηλεφωνικών επαφών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη». «Η στιγμή», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «που θα συναντηθείτε με την αλήθεια, όσο και εάν κρύβεστε, δεν θα αργήσει και η συνάντηση αυτή δεν θα είναι ευχάριστη».

Κάλεσε μάταια τους βουλευτές της πλειοψηφίας «να βάλουν μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες τις συνταγματικές προβλέψεις», αλλά, όπως είπε, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως «προτιμάτε την καρέκλα της εξουσίας από την προστασία του κύρους των θεσμών και της ομαλής δημοκρατικής λειτουργίας». Κατέδειξε τις παρεμβάσεις υπουργών στη Δικαιοσύνη και υπογράμμισε τον απροσχημάτιστο τρόπο που έδωσε ο πρωθυπουργός κυβερνητική θέση στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου «πριν καλά – καλά κατέβει από την έδρα της!».

«Θεωρείται φυσιολογικό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «το να συνομιλεί ο υπουργός Αμυνας της χώρας επανειλημμένως με ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών και να προσπαθεί να χειραγωγήσει μια δικαστική έρευνα για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες;». Και αναρωτήθηκε «ποιος είναι επιτέλους ο ρόλος αυτού του λιμενικού υπαλλήλου που μίλησε για πολιτικό σχέδιο για να κυβερνά δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας;

Ο λιμενικός ανακριτικός υπάλληλος έχει πει ευθέως ότι επιδίωξή του είναι να πληγεί ο Μητσοτάκης και να κυβερνά δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ». Και τόνισε: «ο κ. Καμμένος μάς είχε πει -με τη γνωστή ποιότητα του πολιτικού λόγου που τον χαρακτηρίζει- αν έχουμε τα άντερα, να κάνουμε αίτημα για Προανακριτική Επιτροπή ή πρόταση μομφής. Σήμερα του επιστρέφουμε την πρόκληση!».

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να προσέλθει εκ του ασφαλώς στη Βουλή αργά το βράδυ, αποφεύγοντας έτσι να διασταυρωθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, γνωρίζοντας προφανώς τις υπόλοιπες προγραμματισμένες υποχρεώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να στηρίξει τον κυβερνητικό του εταίρο κ. Καμμένο αλλά και τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή μιλώντας για fake news συγκροτημάτων και αντιπολίτευση από τη ΝΔ που είναι «ανάξια της ιστορίας της παράταξης». «Συνεχίστε έτσι», είπε ο κ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας πως «αυτή η αντιπολίτευση που ασκείτε μας βοηθάει. Εσείς εκτίθεστε… Δεν μου καίγεται καρφί για τις επιθέσεις αυτού του τύπου. Τρεις φορές κερδίσαμε τις εκλογές έχοντας απέναντί μας την πλειοψηφία του Τύπου, τώρα νομίζετε ότι θα φοβηθούμε;».

Το στρατηγικό επικοινωνιακό αφήγημα στο οποίο επένδυσε ο πρωθυπουργός όμως δεν άντεξε για πολύ, αφού αμέσως μετά ο κ. Καμμένος με όσα είπε και τα προσωπικά μέτωπα που άνοιξε τα γκρέμισε όλα…
Το βατερλώ ξεκίνησε όταν ο κ. Καμμένος θέλησε να «αποκαλύψει» τις σχέσεις που έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, ο οποίος, όπως είπε, «δουλεύει στα γραφεία του κ. Μαρινάκη».

Σκληρή επίθεση Μητσοτάκη στους κυβερνητικούς εταίρους, άγριος καβγάς Ντόρας με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ

Η κ. Μπακογιάννη σήκωσε το γάντι και του απάντησε ευθέως «τζάμπα μάγκας είναι εκείνος που σηκώνεται και προκαλεί να γίνει προκαταρκτική επιτροπή και στην εξεταστική κρύβεται πίσω από τις “φούστες” (παντελόνια) του κυρίου Τσίπρα». Και πρόσθεσε: «εγώ δεν είμαι φίλη με τον κ. Μαρινάκη, είμαι κουμπάρα του από το 1996. Με έχει παντρέψει και έχω βάλει λάδι στον γιο του, ο οποίος είναι σήμερα 18 ετών. Αλλά επειδή εγώ από το 1996 είμαι στη Νέα Δημοκρατία, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τις εξαιρετικές σχέσεις του κ. Καμμένου με τον Μαρινάκη! Και σας διαβεβαιώνω ότι εγώ μεν είχα κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη, και είναι γνωστό σε όλους, αλλά ο κ. Καμμένος ο οποίος δεν είχε αυτού του είδους την κουμπαριά με τον κ. Μαρινάκη, τον επισκέπτετο πολλές φορές στο γραφείο του. Ετσι δεν είναι, κ. Καμμένε; Εσείς και όταν βρισκόσασταν σε αδυναμία, τώρα τελευταία, στέλνατε και τη σύζυγό σας να τον επισκεφθεί . Ετσι δεν είναι; Και επειδή θα σας πρότεινα να είστε προσεκτικός, διότι στη ζωή αυτή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, σας λέω ότι τα νταηλίκια καλό είναι να μπορεί κανένας να τα υποστηρίξει αλλιώς με προσοχή και με σεβασμό».

Ο κ. Καμμένος κάτω από τις βαριές καταγγελίες της κ. Μπακογιάννη ισχυρίσθηκε πως «εγώ τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησα ενώπιόν σας και ενώπιον του κ. Γιακουμάτου και άλλων συναδέλφων, σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τον κ. Πατέρα. Αυτή ήταν η μόνη φορά που τον συνάντησα και η γυναίκα μου δεν τον συνάντησε ποτέ. Τον μόνο που συνάντησε εν συνεχεία ήταν τον κ. Κουρτάκη και όταν έκανε την περίφημη εκπομπή στα Παραπολιτικά, ήρθε και ο κ. Μαρινάκης να χαιρετήσει. Αυτές ήταν οι συναντήσεις. Αλλά ακούστε, κ. Μπακογιάννη… Πέστε μας εκείνο το εκατομμύριο στο Λονδίνο, που σας βρήκαν στο πόθεν έσχες, μήπως έφυγε από ναυτιλιακή που συστεγάζεται ο κ. Μαρινάκης; Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και αφήστε τη λάσπη σε εμένα!».

Η κ. Μπακογιάννη τού υπενθύμισε: «εγώ όταν τέθηκε το θέμα με το πόθεν έσχες μου ήρθα εδώ στη Βουλή και ζήτησα από όλους σας, έναν προς έναν, να μου αρθεί η ασυλία. Και πήγα στη Δικαιοσύνη και αθωώθηκα πανηγυρικά και φάνηκε ότι ήταν μια στημένη πολιτικά υπόθεση. Μια υπόθεση, κ. Καμμένε, που δεν μπήκε στο αρχείο, υπήρξε από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα του άνδρα μου. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Εσείς όμως προσέξτε, κύριε Καμμένε, διότι εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Σας διαβεβαιώ, πριν και μετά το Βουκουρέστι, με ψάξανε άνθρωποι όχι του δικού σας επιπέδου αλλά πολύ ανώτερου και δεν μου βρήκαν τίποτα. Δεν έχω λοιπόν τίποτα να φοβηθώ. Εσείς όμως με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας προσέξτε, διότι μιλήσατε και τα πρακτικά γράψανε».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

japergis@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου