Εφιάλτης στον δρόμο με τις κάλπες και εμπόδια για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς

25/09/17 • 09:48 | UPD 25/09/17 • 09:48

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως η ομάδα των 10 υποψηφίων δεν αποτελεί θεσμοθετημένο όργανο για να μπορεί να πάρει αποφάσεις #Πολιτική ΕΤ

Τριγμοί και «αγκάθια» βρίσκονται στο δρόμο προς την κάλπη για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς. Την πρόταση του Νίκο Αλιβιζάτου, για συνάντηση όλων των υποψήφιων αρχηγών και για αναβολή των εκλογών μετά την εμπλοκή με την εταιρία που θα αναλάμβανε να υποστηρίξει τη διαδικασία, απέρριψε η Φώφη Γεννηματά με ένα διπλό «όχι». Την ίδια στιγμή, θετικοί εμφανίστηκαν ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Καμίνης.

Η διαδικασία βρίσκεται για δεύτερη φορά στον αέρα προκαλώντας προβληματισμό και αμηχανία. Στην επιστολή της προς τον κ. Αλιβιζάτο, η κ. Γεννηματά υποστηρίζει πως η ομάδα των 10 υποψηφίων δεν αποτελεί θεσμοθετημένο όργανο για να μπορεί να πάρει αποφάσεις ενώ επισημαίνει ότι τυχόν αναβολή της εκλογικής διαδικασίας προκαλεί παράταση της εσωστρέφειας που με τη σειρά της «δημιουργεί κινδύνους».

«Η δημόσια συζήτηση γύρω από τα διαδικαστικά δεν βοηθάει στην ευόδωση του εγχειρήματος της δημιουργίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η ορθή ανάγνωση των επιστολών των τριών μεγάλων εταιριών κινητής τηλεφωνίας καθώς και οι μέχρι σήμερα συζητήσεις και αποφάσεις σας στην επιτροπή δεν οδηγούν στην τεκμηρίωση μερικών εκ των προτάσεών σας», αναφέρει η κ. Γεννηματά παραθέτοντας αναλυτικά τις ενστάσεις της.
Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης βλέπει θετικά την πρόταση Αλιβιζάτου.

«Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι θα συμβάλουμε εποικοδομητικά στην επιτυχία της συνάντησης. Το μείζον είναι να ανταποκριθούμε στο αίτημα της προοδευτικής κοινωνίας για μια αδιάβλητη διαδικασία με κλασικές και ηλεκτρονικές κάλπες, όπως εξ αρχής είχε συμφωνηθεί. Πιστεύω ότι σε αυτό θα ομονοήσουμε, τελικά, και οι 10 υποψήφιοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

Θετικά απάντησε και ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, κ. Καμίνης, στην πρόταση Αλιβιζάτου για σύνοδο των υποψηφίων σημειώνοντας ότι οι υποψήφιοι έχουν υποχρέωση να απαντήσουν στο κάλεσμα των πολιτών, καθώς και «να συνδράμουμε την επιτροπή Αλιβιζάτου, ακόμη και αν υπάρχουν διαφορετικές γνώμες στα επιμέρους ζητήματα».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ε επανέλαβε ότι αν χρειαστεί μπορεί να μετατεθεί για κάποιο χρονικό διάστημα η ημερομηνία, ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία και να ψηφίσουν όλοι:
«Υπάρχει μια άλλη Ελλάδα εντός της Ελλάδας, των φίλων μας, της γενιάς μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό. Δεν έχουν φύγει πριν από 50 χρόνια. Τώρα έφυγαν, πριν από 5-6 χρόνια. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, όσο γίνεται, αυτοί οι άνθρωποι να συμμετέχουν. Εγώ πιστεύω και στηρίζω τον κ. Αλιβιζάτο, άλλωστε είναι αυτός που προτείναμε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

kkatsavou@e-typos.com

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου