Ο Φίλης κρατά αποστάσεις και «καρφώνει»: Είναι ύβρις να ισχυριστούν ότι όλα έγιναν σωστά στον Σαρωνικό

23/09/17 • 20:29 | UPD 23/09/17 • 21:44

«Προφανώς πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όλα τα επίπεδα για να μην επαναληφθούν» #Φίλης

Αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την καταστροφή στον Σαρωνικό παίρνει ο Νίκος Φίλης και μάλιστα λέει πως «θα ήταν ύβρις να ισχυριστεί κανείς ότι όλα έγιναν σωστά». 

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη «Κontranews» ο πρώην υπουργός Παιδείας επισημαίνει: «προφανώς πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όλα τα επίπεδα για να μην επαναληφθούν. Το ναυτικό ατύχημα συνέβη κάτω από απροσδιόριστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Συνέβη σε ένα γνωστό περιβάλλον».

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο κ. Φίλης υποστηρίζει ότι η διακυβέρνηση πρέπει να μπολιαστεί με περισσότερες αριστερές-προοδευτικές αξίες. Πρέπει να είμαστε, δηλαδή, αυτό που θέλουμε να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ένα είδωλο των εξαναγκαστικών μνημονιακών πολιτικών» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο  αναφέρει σαφέστατα ότι δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι «μορφωμένος, ειλικρινής, προσηλωμένος στις δεσμεύσεις της χώρας και ταυτοχρόνως με έναν ανοικτό ορίζοντα».

Τέλος, όταν ερωτάται για το ενδεχόμενο να ξαναμπεί στην κυβέρνηση, σημειώνει: «Από μικρό παιδί στην Αριστερά έχω μάθει να συμμετέχω στη συλλογική προσπάθεια για την αλλαγή της κοινωνίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι κανείς ντε και καλά υπουργός! Άλλωστε, αυτό έμπρακτα φάνηκε με τη στάση μου στον περσινό ανασχηματισμό».