16-17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ»

Νέα Δημοκρατία: Νέες θέσεις, πρόσωπα και άνοιγμα στο Κέντρο

23/09/17 • 20:00 | UPD 23/09/17 • 20:00

Οι αλλαγές που προωθούνται στοχεύουν στην ανανέωση, ενώ δεν αποκλείεται το «άνοιγμα» προς το Κέντρο με την προσέλκυση στελεχών από άλλους χώρους #ΝΔ

Σε προσυνεδριακή τροχιά μπαίνει η Νέα Δημοκρατία, καθώς στις 16 και 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να διεξαχθεί συνέδριο «Αρχών και Θέσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις εργασίες του θα επαναβεβαιωθεί η ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ θα υπάρξουν βελτιωτικές προτάσεις για τη λειτουργία του κόμματος ακόμη και σε επίπεδο προσώπων.

Οι αλλαγές που προωθούνται στοχεύουν στην ανανέωση, ενώ δεν αποκλείεται το «άνοιγμα» προς το Κέντρο με την προσέλκυση στελεχών από άλλους χώρους. Οπως επισημαίνουν γαλάζια στελέχη, οι διεργασίες στην Κεντροαριστερά θα έχουν ολοκληρωθεί, κι αυτός είναι ο λόγος που το συνέδριο θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου και όχι τον Νοέμβριο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως από το συνεδριακό βήμα θα έχουν την ευκαιρία κορυφαία στελέχη να τοποθετηθούν και να αναλύσουν τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος. Ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης έχει δηλώσει πως θα είναι «ένα συνέδριο που θα σφραγίσει την πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς τη νίκη, ένα συνέδριο εθνικής αυτοπεποίθησης, όπου όλοι μαζί θα ξαναπιάσουμε το νήμα της ελπίδας».

Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί απόφαση αν ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου θα είναι η Αθήνα. Η τοποθέτηση πάντως του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη θα αναμένεται με ενδιαφέρον από μικρά και μεσαία στελέχη, καθώς θα δώσει το στίγμα της πολιτικής γραμμής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία το 2018. Μέχρι το συνέδριο ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στο Λεκανοπέδιο αλλά και τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα με στόχο να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα των πολιτών αλλά και να προβάλει ο ίδιος τις βασικές θέσεις του για μεγάλα θέματα αλλά και για ζητήματα της καθημερινότητας.

Το συνέδριο του Δεκεμβρίου θα είναι και μια ακόμη ευκαιρία για να δείξει η Ν.Δ. ότι υπάρχει ενότητα και κοινός στόχος να απαλλαγεί η χώρα από την καταστροφική συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Στην οδό Πειραιώς δεν αποκλείουν να στηθούν κάλπες το φθινόπωρο του 2018, ενώ στα σενάρια που εξετάζουν είναι οι διπλές εκλογές την άνοιξη του 2019, δηλαδή εθνικές κάλπες και ευρωεκλογές μαζί. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πάντως έχει δώσει εντολή για επαγρύπνηση, ενώ έχει διαμηνύσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να μην αφήνει να «πέφτει κάτω» τίποτα αλλά οι βουλευτές να αναδεικνύουν εντός κι εκτός Βουλής τα λάθη και τις αρρυθμίες της κυβέρνησης.

«Η Παιδεία είναι απαραίτητη συνθήκη επιβίωσης του Εθνους»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο στον Αγιο Δημήτριο, επισημαίνοντας πως «η Παιδεία δεν είναι απλά μια πολιτική προτεραιότητα, αλλά είναι απαραίτητη συνθήκη επιβίωσης του Εθνους σε έναν κόσμο που αλλάζει με δραματική ταχύτητα». «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τάξεις, να δω τις δημιουργικές δραστηριότητες ενός δημόσιου σχολείου, το οποίο, πραγματικά, παρά τις ελλείψεις και παρά τα προβλήματα, λειτουργεί υποδειγματικά», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνεχάρη όλες και όλους, τους διευθυντές, τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους δασκάλους, τους καθηγητές του δημόσιου σχολείου, που, σε αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να επιτελούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το έργο τους».

Οπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., «θέλουμε σχολεία τα οποία να είναι πιο αυτόνομα, πιο δημιουργικά. Σχολεία τα οποία να προάγουν όχι απλά την παπαγαλία και την αποστήθιση, αλλά να χτίζουν χαρακτήρες, να προάγουν τη δημιουργικότητα, να αντιμετωπίζουν τις ανισότητες που προκύπτουν μέσα από την ίδια τη διαδικασία. Να παρέχουν υποστήριξη στα πιο αδύναμα παιδιά, στα παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δέσμευσή του είναι να σταθεί η Ν.Δ. κοντά στο δημόσιο σχολείο: «Οσες ελλείψεις και αν έχουν τα σχολεία μας -που έχουν δυστυχώς ελλείψεις-, η μεγάλη διαφορά γίνεται από τους δασκάλους και τους καθηγητές. Από τους καλούς διευθυντές, τους καλούς δασκάλους, με μεράκι, με πάθος για τη δουλειά τους, όπως συνάντησα σήμερα, εδώ, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο. Αυτούς έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε πάνω από όλα. Να τους επιμορφώσουμε. Να τους δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία. Διότι αυτοί, όπως και οι γονείς, γνωρίζουν καλύτερα ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου