Έφερε τα έγγραφα στη Βουλή

Αδωνις: Ψέματα λέει ο Κουρουμπλής – Από τη Δευτέρα το πλοίο του EMSA ήταν εκεί [έγγραφα]

22/09/17 • 14:00 | UPD 22/09/17 • 14:05

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έφερε τα έγγραφα στη Βουλή

Σοβαρές καταγγελίες έκανε στη Βουλή Αδωνις Γεωργιάδης και κατηγόρησε τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για συστηματικά ψεύδη τα οποία έχουν στόχο να παραπλανήσει την Βουλή και τους πολίτες.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε δε, πως υπήρχε πλοίο του EMSA στην περιοχή από το μεσημέρι της Δευτέρας και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

«Έγινε όλη η φασαρία για τoν EMSA. Ο υπουργός είπε ότι το πλοίο του EMSA έφθασε το απόγευμα της Τρίτης γιατί ήταν σε άλλη αποστολή. Όμως όταν αιτείται το κράτος μέλος συνδρομή είναι υποχρεωμένο σε 24 ώρες να φτάσει το πλοίο. Αν το ζητούσαν από την Κυριακή το σκάφος Δευτέρα θα επιχειρούσε.

Καταθέτω το επίσημο στίγμα. Το σκάφος έφτασε στο Πέραμα τη Δευτέρα στις 11/9 στις 14:30 το μεσημέρι. Δευτέρα έφτασε και ο Κουρουμπλής ενημέρωσε ψευδώς τη Βουλή και εσάς ότι έφτασε την Τρίτη το βράδυ. Πέρασε μέσα από το ναυάγιο. Έχουμε ένα απορρυπαντικό σκάφος. Περνάει μέσα από το ναυάγιο. Δεν ενημερώνει κανένας τον EMSA ότι το χρειαζόμαστε. Εδώ μιλάμε για λεπτά και ο άνθρωπος το έκρυβε μέρες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει «Για την καταστροφή έχει ευθύνη προσωπικά ο Υπουργός και ο Υφυπουργός. Τα ξέρατε όλα και κάνετε τα στραβά μάτια για την καρέκλα».

Κουρουμπλής σε Θεοχαρόπουλο: «Αλλοι κι όχι εσείς θα κρίνουν αν πρέπει να παραιτηθώ»

Copy link
Powered by Social Snap