Λαζαρίδης: Τσίπρας και Καμμένος κρύβονταν στις πυρκαγιές, κρύβονται και τώρα με τον Σαρωνικό

21/09/17 • 18:05 | UPD 21/09/17 • 18:05

«Έχουμε να κάνουμε με μία τεράστια οικολογική καταστροφή. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία διάθεση να λαϊκίσει, όπως έκανε και κάνει κατά κόρον ο ΣΥΡΙΖΑ» #ΝΔ #Σαρωνικός #ΕΤ

«Ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος κρύβονταν το καλοκαίρι στις πυρκαγιές. Το ίδιο κάνουν τώρα και με την καταστροφή στον Σαρωνικό» δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha».

«Έχουμε να κάνουμε με μία τεράστια οικολογική καταστροφή. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία διάθεση να λαϊκίσει, όπως έκανε και κάνει κατά κόρον ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέτει, πάντα, συγκεκριμένα ερωτήματα», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.

Όπως σημείωσε, οι τρεις υπουργοί στην αρμόδια επιτροπή, ούτε σοβαρότητα έδειξαν, ούτε είπαν τα πράγματα όπως είναι. «Και, κυρίως, δεν απάντησαν στα ερωτήματα που τους έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει αυξημένη ευαισθησία, καθώς έχει ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια με το περιβάλλον» πρόσθεσε και κατηγόρησε τον κ. Κουρουμπλή, τονίζοντας:

«Δεν μας είπε πώς ένα πλοίο βυθίστηκε σε συνθήκες νηνεμίας στο λιμάνι. Επίσης, δεν απάντησε γιατί ενώ είχαμε ένα ίδιο περιστατικό τον Μάρτιο του 2012 στον κόλπο της Ελευσίνας με το πλοίο Α1 και 1800 τόνους μαζούτ και 700 τόνους πετρελαίου κίνησης, τότε, δεν άνοιξε μύτη».

«Δεν έχουμε πάρει απάντηση από τον κ. Κουρουμπλή ως προς την παροχή βοήθειας από τον EMSA. O κ. Κουρουμπλής δήλωσε, σήμερα, ότι ζητήσαμε τη βοήθεια του EMSA όταν καταλάβαμε ότι έχει φύγει η κηλίδα. Είχε πει, χθες, στον κ. Μητσοτάκη ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι είναι έτσι. Χθες το απόγευμα τον άδειασε η εκπρόσωπος του EMSA, η οποία είπε ότι το αίτημα έγινε με τέσσερις μέρες καθυστέρηση. Και, επίσης, αποδείχθηκε ότι υπάρχουν 16 διαθέσιμα πλοία του EMSA και όχι μόνο ένα, όπως έλεγε ο κ. Κουρουμπλής» επισήμανε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.