Ο Κουρουμπλής ζήτησε επανεξέταση όλων των αθωωτικών αποφάσεων για λαθρεμπορία καυσίμων

21/09/17 • 15:50 | UPD 21/09/17 • 15:50

Eδωσε εντολή και για έκτακτες επιθεωρήσεις πλοίων #Κουρουμπλής #ΕΤ

Το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» βρίσκεται συνεχίζει να αποτελεί το μεγάλο πονοκέφαλο για τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και γι’ αυτό το λόγο βρέθηκε στον Αρειο Πάγο.

Όπως αναφέρουν, μάλιστα, πληροφορίες ζήτησε να επανεξεταστούν όλες οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί τα τελευταία 10 χρόνια και αφορούν σε λαθρεμπορία καυσίμων.

Ανάμεσά τους είναι και αυτή που αφορά στον πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θόδωρο Κουντούρη!

Η σύλληψη του πλοιάρχου και του μηχανικού του πλοίου Λασσαία που έκανε απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο «Αγία Ζώνη» προκάλεσε ακόμη πολιτικές αναταράξεις. Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων και σήμερα (21.09.2017) οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για να δικαστούν.

Έκτακτες επιθεωρήσεις δεξαμενοπλοίων

Παράλληλα, το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έδωσε εντολή για έκτακτες επιθεωρήσεις πλοίων.

Συγκεκριμένα, η εντολή δόθηκε στον κλάδο επιθεώρησης πλοίων. Αφορά στη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης στα δεξαμενόπλοια με ελληνική σημαία, που εκτελούν πλόες στο εσωτερικό.

Η επιθεώρηση θα γίνει σε όλους τους τομείς και αφορά πλοία, τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των οποίων, έχει εκδώσει η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου ή εξουσιοδοτημένοι οργανισμοί.

Κουρουμπλής: Ζήτησα παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Μιλώντας στον Αlpha 989, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

«Έχει δοθεί εντολή στο λιμενικό να ξεφορτωθεί στα ΕΛΠΕ το φορτίο του άλλου πλοίου που έκανε την άντληση από το δεξαμενόπλοιο και βρέθηκε να έχει παράνομο φορτίο», είπε.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι «μέχρι το μεσημέρι θα έχει πάει άλλο πλοίο για να κάνει την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο». «Μέσα στην εβδομάδα τελειώνουμε με αυτό», σημείωσε.

Για το ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας, ο υπουργός είπε ότι «κάθε μέρα βελτιώνεται η κατάσταση».

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις, είπε: «υπάρχει διεθνής οργανισμός κεφαλαίου, του οποίου η Ελλάδα είναι μέλος και αυτό θα το αξιοποιήσουμε».