Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα «έψαλαν» στον Κουρουμπλή για την οικολογική καταστροφή

20/09/17 • 14:26 | UPD 20/09/17 • 15:20

«Περάσαμε κάτω από τον πήχη» τόνιζαν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που άσκησαν σφοδρή κριτική στον υπουργό #ΕΤ #πολιτική

Δριμεία κριτική άσκησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος του  ενημέρωσε για την πετρελαιοκηλίδα.

Οι περίπου 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρόντες στην ενημέρωση, άσκησαν έντονη κριτική προς τους υπουργούς για τις καθυστερήσεις κ για την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθήθηκε.

«Γιατί να βάζουμε εμείς το χρονοδιαγράμματα απορρύπανσης κ να περνάμε κάτω από τον πήχη;» παρατήρησαν πολλοί ενώ αρκετοί ρώτησαν αν όντως μπορεί να κολυμπήσει κάποιος στις ακτές. Προφανώς ως ειρωνική αναφορά στην πρόσφατη, επίμαχη, δήλωση Κουρουμπλή «γιατί να μην κάνουν μπάνιο οι πολίτες;».

Πολλοί βουλευτές  επεσήμαναν ότι δεν πρέπει να λέει ο καθένας ό,τι νομίζει στο δημόσιο διάλογο. Πρέπει να ενημερώνουν οι αρμόδιοι επιστημονικοί φορείς».

Ορισμένοι ρώτησαν αν μπορεί να υπάρξει «δίχτυ προστασίας» για αποζημιώσεις και αν πρέπει να υπάρξουν νέες διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, επέμεινε πως το υπουργείο αντέδρασε «άμεσα» και επανέλαβε τα βήματα που έγιναν για να αντιμετωπιστεί το έκτακτο γεγονός.

Copy link
Powered by Social Snap