Κόντρα Μητσοτάκη-Κουρουμπλή στη Βουλή για την καταστροφή στον Σαρωνικό [βίντεο]

20/09/17 • 12:15 | UPD 20/09/17 • 12:34

O Μητσοτάκης κάλεσε τον Κουρουμπλή να παραιτηθεί #πετρελαιοκηλίδα #Κουρουμπλής #Μητσοτάκης #ΕΤ

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη ΚουρουμπλήΚατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του με αφορμή την συζήτηση για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Κουρουμπλή να παραιτηθεί με τον υπουργό όμως να τον διακόπτει και να προκαλεί την έκρηξη του προέδρου της ΝΔ.

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Θέλατε τρεις μέρες για να καταλάβετε τι έχει γίνει. Τι κάνατε στο Λονδίνο; Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας. Πείτε μου ποιος λέει ψέματα. Οι δήμαρχοι ή εσείς που μάλλον δεν αντιληφθήκατε το μέγεθος του προβλήματος. Στην αυτοψία που έκανα εγώ στην περιοχή είδα δημάρχους οργισμένους να λένε ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση ή κατεύθυνση».

Μητσοτάκης: Το πιο σημαντικό ερώτημα που έχω να κάνω στον υπουργό είναι γιατί καθυστερήσατε 4 ημέρες να ζητήσατε τη βοήθεια του αρμόδιου φορέα EMSA  να παρέχει υπηρεσίες απορρύπανσης. Κάποιος λέει ψέματα, ή ο  EMSA λέει ψέματα ή εσείς!
Κουρουμπλής: Εσείς λέτε ψέματα
Κυριάκος: Ψεύδεστε κύριε υπουργέ
Κουρουμπλής: Μητσοτακέικο ψέμα
Κυριάκος: Μαζευτείτε κύριε υπουργέ
Κουρουμπλής: Δεν σας φοβάμαι.
Μητσοτάκης: Ντροπή σας, τόσες μέρες στο Λονδίνο ήσασταν, στο Λονδίνο. Σα δε ντρέπεστε. Έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί.
Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!

«Το πλοίο ήταν σε αποστολή» είπε ο κ. Κουρουμπλής, τονίζοντας πως μόλις αυτή τελείωσε το υπουργείο έστειλε επίσημο αίτημα προκειμένου να συνδράμει στην απορρύπανση.

«Αρα λέει ψέματα οι αρμόδιοι», διέκοψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Κουρουμπλή να συνεχίζει την αγόρευσή του.

Να σημειωθεί ότι την ώρα που ήταν στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης μία σύμβουλος του κ. Κουρουμπλή έκανε γκριμάτσες και γέλια, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ίδιου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που την κάλεσε να αποχωρήσει αν δεν μπορεί να σοβαρευτεί. Και ο κ. Αμυράς από το Ποτάμι είπε στο προεδρείο της Βουλής: «Την παρακολουθώ τόση ώρα, πρώτη φορά βλέπω σύμβουλο να παρακολουθεί και να κάνει γκριμάτσες. Πού νομίζετε ότι είστε στο Μάπετ σόου;». Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του  ζήτησε την αποβολή της από την αίθουσα.