Ο Κουρουμπλής ενημερώνει την Βουλή για την πετρελαιοκηλίδα [LIVE]

20/09/17 • 11:42 | UPD 20/09/17 • 11:42

Παρών είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να κάνει παρέμβαση #Κουρουμπλής #πετρελαιοκηλίδα #Μητσοτάκης #ΕΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με την θαλάσσια ρύπανση που προκάλεσε στο Σαρωνικό το ναυάγιο του Δεξαμενοπλοίου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II».

Ο υπουργός Ναυτιλίας περιγράφει την κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα, αλλά και για την πορεία απάντλησης των πετρελαιοειδών.

Παρών είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να κάνει παρέμβαση.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενημέρωσε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα, πλαισιωμένος από τον υφυπουργό, Νεκτάριο Σαντορινιό, και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Σημειωτέον ότι την τελευταία στιγμή απετράπη μετωπική της κυβέρνησης με τους εμπλεκόμενους δημάρχους, των οποίων οι περιοχές έχουν υποστεί ζημιές και παρά ταύτα δεν είχε προσκληθεί αρχικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής. Αφού υπήρξε κοινή δήλωση διαμαρτυρίας έξι δημάρχων, αλλά και πολιτική παρέμβαση από την αντιπολίτευση, οι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης προσκλήθηκαν τελικά στη διαδικασία.