ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

«Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα»: Το μότο της ΝΔ στο οποίο θα στηρίξει την ρητορική της

19/09/17 • 08:30 | UPD 19/09/17 • 08:30

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι στη συμπρωτεύουσα μπήκαν οι βάσεις για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο όραμα του κ. Μητσοτάκη.

Με την πεποίθηση ότι έχει ενισχυθεί το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πολιτικού ηγέτη που διαθέτει ρεαλιστικό και αξιόπιστο σχέδιο για το μέλλον της χώρας, σχεδιάζουν στη Ν.Δ. τη στρατηγική της επόμενης ημέρας μετά την παρουσία στη ΔΕΘ, όπου θεωρούν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέτυχε το στόχο του παρουσιάζοντας ένα εφαρμόσιμο πρόγραμμα.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι στη συμπρωτεύουσα μπήκαν οι βάσεις για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στο όραμα του κ. Μητσοτάκη και να πειστεί η ελληνική κοινωνία ότι υπάρχει άλλος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα όχι απλά σε έξοδο από την πολυετή κρίση, αλλά και σε μία θεαματική αναπτυξιακή πορεία που θα εκπλήξει ευχάριστα.

Και τούτο διότι ο πήχυς των δυνατοτήτων της χώρας βρίσκεται πολύ ψηλά εάν αξιοποιηθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα από μία πραγματικά μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που «θα πάει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει», όπως λένε χαρακτηριστικά στην Πειραιώς.

Το μήνυμα «Οι Ελληνες αξίζουμε καλύτερα» θα βρίσκεται στο επίκεντρο της γαλάζιας ρητορικής από εδώ και πέρα και δεν είναι τυχαίο ότι με αυτό ολοκλήρωσε η Ν.Δ. και το σχόλιό της για τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο υπουργικό συμβούλιο και την αποτυχημένη προσπάθειά του να απαντήσει στο πλαίσιο που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μέλλον της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας σκυμμένος, μουντός, αδύναμος και κουρασμένος. Οι πολίτες δεν τον ακούν, οι υπουργοί του δεν τον πιστεύουν», τόνισε χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση λίγο μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Τσίπρα.

«Οι πολίτες τού έχουν γυρίσει την πλάτη. Ούτε οι υπουργοί του δεν τον ακούν. Ενας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων. Αξίζουμε καλύτερα», σχολίασε από την πλευρά του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου, Βασίλης Κικίλιας, υπήρξε ιδιαίτερα σκληρός για τη στάση που εξακολουθεί να τηρεί η κυβέρνηση σε σχέση με την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

«Στο λεξικό υπάρχει η λέξη φιλότιμο, δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα και την έχουν βαθιά στο DNA οι Ελληνες, αλλά δεν την έχει ο κ. Τσίπρας. Περιμέναμε σήμερα ότι μετά από επτά ημέρες να παραιτήσει κάποιον από τους υπουργούς του και να αναλάβει τις ευθύνες του», δήλωσε στον Alpha.

Εκείνο που κατέστη σαφές κατά την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είναι ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζεται από την αξιωματική αντιπολίτευση ως «πρωθυπουργός σε αποδρομή» και αντιπροσωπεύει το παρελθόν που «πρέπει να αφήσει πίσω της η χώρα».

Αυτό σηματοδότησε και η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να επικεντρωθεί κατά την ομιλία του σε αυτό που πιστεύει ότι επιθυμεί πλέον να ακούει η ελληνική κοινωνία. Στο δικό του σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας, με το βλέμμα στραμμένο μπροστά και όχι πίσω. Η Πειραιώς άλλωστε είναι πεπεισμένη πως η σημερινή κυβέρνηση έχει κριθεί από τους πολίτες και η απόσταση που τη χωρίζει από την κοινωνία είναι μη αναστρέψιμη.

Στελέχη της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι ο λόγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε «οραματικός» και σημειώνουν ιδιαίτερα την αξιοπιστία του σχεδίου που παρουσίασε, υπογραμμίζοντας ότι στηρίζεται σε αλήθειες και βρίσκεται στον αντίποδα των «ψεμάτων που μας έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση».

Η ηγεσία της Ν.Δ. απέφυγε τις υποσχέσεις και κατέστησε σαφές πως η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας συνδέεται με τον ιδιωτικό τομέα και με την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, ύψους 100 δισ., τα επόμενα 6-7 χρόνια, όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κλειδί» για την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα, που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε εκτίναξη του «ελατηρίου» της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί ωστόσο το γαλάζιο σχέδιο για την αναδιοργάνωση του κράτους σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου αυτό να καταστεί μικρότερο, λιγότερο δαπανηρό και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικό.

Οχι εύκολη εξίσωση, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι μέσα από την επίλυσή της περνά η δυνατότητα υλοποίησης του γαλάζιου οικονομικού προγράμματος και το μήνυμα αποφασιστικότητας ήταν ισχυρό ως προς αυτό από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να αμφισβητεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που θα φέρει τις επενδύσεις στη χώρα και θα τις προχωρήσει χωρίς αστερίσκους… Θα δημιουργήσει δουλειές για τους Ελληνες σε ένα κράτος μικρό, ευέλικτο και δίκαιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Το όραμα του Κ. Μητσοτάκη είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, η μείωση της φορολογίας. Τα χρήματα θα βρεθούν από τη μείωση των δαπανών».

Στην Πειραιώς εκπέμπουν ταυτόχρονα και μηνύματα βεβαιότητας ότι η μεταρρυθμιστική αξιοπιστία της επόμενης κυβέρνησης θα πείσει και τους δανειστές, που έχουν κάνει τα δικά τους λάθη αποδεχόμενοι την επιλογή της υπερφορολόγησης από τη σημερινή κυβέρνηση, να αποδεχθούν αλλαγές στο μίγμα της ασκούμενης πολιτικής.

«Θα συζητήσουμε με τους δανειστές. Αλλωστε είναι κάτι που το έχουμε ξανακάνει το 2014, μειώνοντας τον ΦΠΑ από το 23% στο 13% στην εστίαση, στο πετρέλαιο και άλλα», επανέλαβε χθες ο κ. Κικίλιας.

Απόστολος Χονδρόπουλος
achondropoulos@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου