Παίρνουν αποστάσεις

Διαψεύδεται και από τους… συντρόφους του ο Κουρουμπλής

15/09/17 • 12:20 | UPD 18/09/17 • 14:24

Ο ένας μετά τον άλλο τα κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για τα όσα λέει μετά την οικολογική τραγωδία στην Σαλαμίνα #ΕΤ #πολιτική

Από «άδειασμα» σε «άδειασμα» πέφτει ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και μάλιστα από τους συντρόφους του.

Αρχικά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στην προτροπή του Κουρουμπλή να κολυμπούν και να ψαρεύουν οι πολίτες  δηλώνοντας το πρωί της Παρασκευής ότι δεν πρέπει ούτε να κολυμπάει ο κόσμος, ούτε να ψαρεύει στις περιοχές που υπάρξει μαζούτ.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι «είμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες». Συμπλήρωσε, δε, ότι υπάρχει κίνδυνος η ρύπανση να περάσει στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα γι’ αυτό θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα έπρεπε να παραιτηθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο κ. Ξανθός σημείωσε, «νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις τα πολιτικά πρόσωπο πρέπει να κρίνονται στο τέλος της μάχης».

Στην συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης μίλησε για την στεγανοποίηση του πλοίου: «Μην έχουμε καμία αυταπάτη ότι μπορούμε να χτίσουμε τοίχο γύρω από ένα καράβι και να μην βγει το μαζούτ. Το μαζούτ πάει πάνω, πάει κάτω, πάει στο βυθό και όποιος νομίζει ότι μπορεί να “κλειδώσει” ένα τέτοιο πλοίο να έρθει να μας το πει πώς γίνεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης στη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο RealFM.

Στην επισήμανση ότι την πρώτη μέρα ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωνε ότι το 95% έχει στεγανοποιηθεί ο προερχόμενος από τους Οικολόγους αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε: «Διότι είναι φανερό ότι όταν βλέπεις μία εικόνα, εκείνη τη στιγμή, γύρω από τα φράγματα που έχεις βάλει υποθέτεις ότι αυτή η εικόνα είναι επαρκής. Το αν τα ρεύματα έχουν πάρει τα πετρέλαια και τα έχουν πάει και κάπου αλλού, αυτό μπορούμε να το δούμε και μετά από έξι μήνες, δυστυχώς. Δεν σημαίνει ότι επειδή θα καθαρίσουμε σήμερα και θα μπουν τα συνεργεία δεν θα σκάσει μία πίσσα μετά από έξι μήνες, ένα χρόνο, η οποία ήταν εγκλωβισμένη στο βυθό από τα ρεύματα και θα βγει μετά από έναν κυματισμό. Αυτό δεν το λέω για να αθωώσω τον κ. Κουρουμπλή, το λέω για να αναδείξω τη σοβαρότητα της υπόθεσης».

Μάλιστα  εξέφρασε ενστάσεις για την αισιοδοξία που εκπέμπεται ότι η θάλασσα θα καθαρίσει μέσα σε 20-25 ημέρες. «Εγώ δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία ότι είναι τόσο απλό μία τέτοια καταστροφή να μην έχει επιπτώσεις. Το να καθαρίσουμε τη Γλυφάδα σε 20 ημέρες μπορεί να γίνει. Εκείνο που λέω όμως είναι ότι οι κρυφές επιπτώσεις μπορεί να βγουν και αργότερα» είπε χαρακτηριστικά.